Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  26/11/2004
Data da última atualização:  08/03/2010
Autoria:  FRANCO, R. W. A.; MARTIN-NETO, L.; KATO, M. S. A.; FURLAN, J. M. M. W.; COLNAGO, L. A.
Título:  Identification of irradiation treatment in black pepper by electron paramagnetic resonance.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  International Journal of Food Science and Technology, Oxford, v.39, p.395-401, 2004.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Electron paramagnetic resonance spectroscopy was applied to study free radicals in black pepper, and to evaluate the potential ofthese radicalsin identifying radiation treatment. A doublet signal was detected at g = 2.0042 and a = 1.83 mT, produced exclusively by radiolysis. This signal is as stab1e as that of irradiated cellulose, and can be used to identify recent radiation treatment. A line produced both by radiolysis and thermolysis was observed, and its behaviour with thermal treatments suggests that it cannot be used as an irradiation indicator for doses up to 30 kGy, contradicting a model proposed in lhe literature.
Palavras-Chave:  EPR.
Thesagro:  Alimento; Irradiação; Sabor.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA8480 - 1UPCSP - --PROCI-04.000312004.00031
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoFRANCO, R. W. A.; MARTIN-NETO, L.; KATO, M. S. A.; FURLAN, J. M. M. W.; COLNAGO, L. A. Identification of irradiation treatment in black pepper by electron paramagnetic resonance. International Journal of Food Science and Technology, Oxford, v.39, p.395-401, 2004.
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoFRANCO, R. W. A.; MARTIN-NETO, L. KATO, M.S.A.; FURLAN, G. R.; WALDER, J. M. M.; COLNAGO, L. A. EPR study of the free radicals in black pepper submitted to radiation and thermal treatments. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ESR DOSIMETRY AND APPLICATIONS, 6. Out. 2003, Campos do Jordão, SP. Program and Abstracts... Campos do Jordão: FAPESP, 2003. Ref. EO-2.
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional