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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  31/01/2006
Data da última atualização:  08/09/2009
Autoria:  SILVA, W. T. L. da; SIMÕES, F. R.; SIMÕES, M. L.; MARTIN-NETO, L.
Título:  Efeito das substâncias húmicas na redução eletroquímica do p-nitrofenol.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO BRASILEIRO DE SUBSTÂNCIAS HÚMICAS, 6., 2005, Rio de Janeiro. Resumos expandidos... Rio de Janeiro: EMBRAPA Solos, 2005. p. 130-132.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi avaliar o efeito das substâncias húmicas na redução eletroquímica do p-nitrofenol com a finalidade de compreender sua capacidade eletrocatalítica.
Palavras-Chave:  Eletroanálise; Redução eletroquímica; RPE; SH.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA9358 - 1UPCSP - --PROCI-05.001102005.00110
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  24/11/2021
Data da última atualização:  03/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  YASSITEPE, J. E. de C. T.; SILVA, V. C. H. da; HERNANDES-LOPES, J.; DANTE, R. A.; GERHARDT, I. R.; FERNANDES, F. R.; SILVA, P. A. da; VIEIRA, L. R.; BONATTI, V.; ARRUDA, P.
Afiliação:  JULIANA ERIKA DE C T YASSITEPE, CNPTIA; VIVIANE CRISTINA HEINZEN DA SILVA, UNICAMP; JOSÉ HERNANDES-LOPES, Colaborador CNPTIA, UNICAMP; RICARDO AUGUSTO DANTE, CNPTIA; ISABEL RODRIGUES GERHARDT, CNPTIA; FERNANDA RAUSCH FERNANDES, CNPTIA; PRISCILA ALVES DA SILVA, UNICAMP; LETICIA RIOS VIEIRA, UNICAMP; VANESSA BONATTI, UNICAMP; PAULO ARRUDA, UNICAMP.
Título:  Maize transformation: from plant material to the release of genetically modified and edited varieties.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Frontiers in Plant Science, v. 12, p. 1-17, Oct. 2021.
DOI:  https://doi.org/10.3389/fpls.2021.766702
Idioma:  Inglês
Notas:  Article 766702.
Conteúdo:  Over the past decades, advances in plant biotechnology have allowed the development of genetically modified maize varieties that have significantly impacted agricultural management and improved the grain yield worldwide. To date, genetically modified varieties represent 30% of the world´s maize cultivated area and incorporate traits such as herbicide, insect and disease resistance, abiotic stress tolerance, high yield, and improved nutritional quality. Maize transformation, which is a prerequisite for genetically modified maize development, is no longer a major bottleneck. Protocols using morphogenic regulators have evolved significantly towards increasing transformation frequency and genotype independence. Emerging technologies using either stable or transient expression and tissue culture-independent methods, such as direct genome editing using RNA-guided endonuclease system as an in vivo desired-target mutator, simultaneous double haploid production and editing/haploid-inducer-mediated genome editing, and pollen transformation, are expected to lead significant progress in maize biotechnology. This review summarises the significant advances in maize transformation protocols, technologies, and applications and discusses the current status, including a pipeline for trait development and regulatory issues related to current and future genetically modified and genetically edited maize varieties.
Palavras-Chave:  Gene editing; Genetic modification; Maize; Modificação genética; Morphogenic regulator-mediated transformation; Plant biotechnology; Plant transformation; Transformação de planta.
Thesagro:  Biotecnologia; Genética; Genética Vegetal; Milho.
Thesaurus NAL:  Biotechnology; Genetics; Plant genetics.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228048/1/AP-Maize-Transformation-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA21034 - 1UPCAP - DD
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