Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  14/10/1997
Data da última atualização:  24/01/2023
Autoria:  GOMEZ, M. I.; OBILANA, A. B.; MARTIN, D. F.; MADZVAMUSE, M.; MONYO, E. S.
Título:  Manual of laboratory procedures for quality evaluation of sorghum and pearl millet.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Patancheru: ICRISAT, 1997.
Páginas:  116p.
Descrição Física:  il.
Série:  (ICRISAT. Technical Manual, 2)
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This manual is for use by scientists and technicians who screen and evaluate varieties of sorghum and pearl millet for their grain quality. It is based on experience in agronomy and food technology acquired over several years in SADC/ICRISAT's Sorghum and Millet Improvement Program in Zimbabwe, hwre there is a focus on generalized screening methods for broad grain qualities rather than detailed component analysis of a molecular nature. Laboratory procedures, including qualitative and quantitative methods, were compiled from existing sources and modified in several ways for the Program's use. Quality parameters were focused on grain, on primary products such as flour, meal, and malt, and on such secondary products as baked flour, steamed flour, and porridge. The grain and these products were evaluated using physical and chemical methods, and a database was created to serve as an empirical reference document derived from field and laboratory results. The manual's first section, on grain-quality evaluation, describes rapid techniques for routine screening. The qualitative parameters used are: color, pericarp thickness, testa, endosperm texture, and hardness. Quantitative parameters comprise 100-kernel weight, Agtron readings, and moisture, floaters, dehulling loss, milling yield, size fractions, and water absorption expressed as percentages. Eight chemical methods of evaluation are described in the second section, among which only rapid tannin analysis forms part of routine scr... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Manual; Millet; Quality; Sorghum.
Thesagro:  Análise Quantitativa; Análise Química; Milheto; Qualidade; Sorgo.
Thesaurus Nal:  chemical analysis; quantitative analysis.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA21611 - 1ADPLV - PP633.17G633m1997.00221
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  18/03/2009
Data da última atualização:  12/12/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  BARRIQUELLO, M. F.; CONSOLIN-FILHO, N.; CARVALHO, E. R.; KAMOGAWA, M. Y.; MARTIN-NETO, L.
Afiliação:  LADISLAU MARTIN NETO, DE/P&D.
Título:  Copper (II) adsorption studies using models of synthetic humic acids.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Environmental chemistry letters, [S. l.], v. 8, P. 179-184, 2010.
DOI:  10.1007/s10311-009-0206-1
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Synthetic humic acids.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA11904 - 1UPCAP - DDPROCI-10.003732010.00373
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional