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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  05/04/2006
Data da última atualização:  26/10/2009
Autoria:  BARIONI, L. G.; MARTHA JÚNIOR, G. B.
Título:  Método para estimar o tamponamento nutricional para vacas de corte em sistemas pastoris.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2003.
Páginas:  4 p.
Série:  (Embrapa Cerrados. Comunicado Técnico, 100).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Planning forage needs in beef cattle enterprises is necessary for efficient utilization of genetic and environmental resources in pastoral systems and to generate economic benefits in an environmentally sound way. Production risk evaluation is essential in feed planning for cow-calf operations in pastoral systems. The proposed method to accomplish with production risk in these systems is based on the time biological system is maintained in an acceptable state under adverse climate conditions. This is coined "buffering time". The buffering time is calculated for both animals and pasture using an energetic approach. For cows, the buffering time is the minimum period the animal takes to reach the lowest acceptable body weight. for pasture, it is period for herbage mass to decrease to its mininum acceptable pasture buffering time indicated that increasing stocking rates put grazing systems at a higher risk.
Palavras-Chave:  Bovinae.
Thesagro:  Bovino; Gado de Corte; Modelo Matemático; Nutrição Animal; Pastejo; Planejamento; Risco.
Thesaurus Nal:  animal production; beef cattle; grazing; mathematical models; planning; risk.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2009/26891/1/comtec_100.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE35603 - 1EMBFL - --09137CPAC09137
AI-SEDE35603 - 2EMBFL - --09137CPAC09137
CNPGC14165 - 1EMBFL - PPFOL2750FOL2750
CPAC26891 - 1UMTFL - --FOL7619CRI6832
CPAC26891 - 2UMTFL - --FOL7619COT185
CPAC26891 - 3UMTFL - --FOL7619FOL7619
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Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  07/12/2012
Data da última atualização:  13/07/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  DROVAL, A. A.; BINNECK, E.; MARIN, S. R. R.; PAIÃO, F. G.; OBA, A.; NEPOMUCENO, A. L.; SHIMOKOMAKI, M.
Afiliação:  ADRIANA A. DROVAL, UEL; ELISEU BINNECK, CNPSO; SILVANA REGINA ROCKENBACH MARIN, CNPSO; FERNANDA G. PAIÃO, UEL; A. OBA, UEL; ALEXANDRE LIMA NEPOMUCENO, SRI; MASSAMI SHIMOKOMAKI, UTFPR.
Título:  A new single nucleotide polymorphism in the ryanodine gene of chicken skeletal muscle.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Genetics and Molecular Research, Ribeirão Preto, v. 11, n. 2, p. 821-829, 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Some genes affect meat quality in chickens. We looked for polymorphisms in the Gallus gallus α-RyR gene (homologous to RyR 1) that could be associated with PSE (pale, soft and exudative) meat. Because RyR genes are over 100,000 bp long and code for proteins with about 5000 amino acids, primers were designed to amplify a fragment of hotspot region 2, a region with a high density of mutations in other species. Total blood DNA was extracted from 50 birds, 25 that had PSE meat and 25 normal chickens. The DNA samples were amplified by PCR, cloned, sequenced, and used to identify single nucleotide polymorphisms (SNPs). The amplified fragment of α-RyR was 604 nucleotides in length; 181 nucleotides were similar to two exons from a hypothetical turkey cDNA sequence for α-RyR. A non-synonymous nucleotide substitution (G/A) was identified in at least one of the three sequenced clones obtained from nine animals, six PSE (HAL+) birds and three normal (HAL-) birds; they were heterozygous for this mutation.
Thesagro:  Carne; Genética; Mutação; Qualidade.
Thesaurus NAL:  Genetics; Meat quality; Mutation.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/71833/1/new.single.gmr.11.2.2012.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO33901 - 1UPCAP - PP1211912119
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