Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  17/02/2012
Data da última atualização:  18/04/2018
Autoria:  SOLEDAD CARRERA, C.; REYNOSO, C. M.; FUNES, G. J.; MARTÍNEZ, M. J.; DARDANELLI, J.; RESNIK, S. L.
Afiliação:  Constanza Soledad Carrera, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Cora Marcela Reynoso, Universidad de Buenos Aires, Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Gustavo Javier Funes, Universidad de Buenos Aires, Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; María José Martínez, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Julio Dardanelli, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria; Silvia Liliana Resnik, Comisión de Investigaciones Científicas de la Provincia de Buenos Aires.
Título:  Amino acid composition of soybean seeds as affected by climatic variables.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Pesquisa agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 12, p. 1579-1587, dez. 2011
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Conteúdo de aminoácidos em sementes de soja em função de variáveis climáticas.
Conteúdo:  The objective of this work was to perform a quantitative analysis of the amino acid composition of soybean seeds as affected by climatic variables during seed filling. Amino acids were determined from seed samples taken at harvest in 31 multi-environment field trials carried out in Argentina. Total amino acids ranged from 31.69 to 49.14%, and total essential and nonessential amino acids varied from 12.83 to 19.02% and from 18.86 to 31.15%, respectively. Variance components expressed as the percentage of total variation showed that the environment was the most important source of variation for all traits, followed by the genotype x environment interaction. Significant explanatory linear regressions were detected for amino acid content regarding: average daily mean air temperature and cumulative solar radiation, during seed filling; precipitation minus potential evapotranspiration, during the whole reproductive period; and the combinations of these climatic variables. Each amino acid behaves differently according to environmental conditions, indicating compensatory effects among them.
Palavras-Chave:  Environmental variation; Multi-environment trials; Multiple linear regression.
Thesagro:  Glycine Max.
Thesaurus Nal:  protein composition.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/54433/1/46n12a01.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE52642 - 1UPEAP - PP630.72081P474
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 3
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoSOLEDAD CARRERA, C.; REYNOSO, C. M.; FUNES, G. J.; MARTÍNEZ, M. J.; DARDANELLI, J.; RESNIK, S. L. Amino acid composition of soybean seeds as affected by climatic variables. Pesquisa agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 12, p. 1579-1587, dez. 2011 Título em português: Conteúdo de aminoácidos em sementes de soja em função de variáveis climáticas.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoSCHNEIDER, W. D. H.; FONTANA, R. C.; BAUDEL, H. M.; SIQUEIRA, F. G. de; RENCORET, J.; GUTIERRZ, A.; EUGENIO, L. I. de; PRIETO, A.; MARTINEZ, M. J.; MARTINEZ, A. T.; DILLON, A. J. P.; CAMASSOLA, M. Lignin degradation and detoxification of eucalyptus wastes by on-site manufacturing fungal enzymes to enhance second-generation ethanol yield. Applied Energy, v. 262, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoSCHNEIDER, W. D. H.; LOSADA, C. B.; MOLDES, D.; FONTANA, R. C.; SIQUEIRA, F. G. de; PRIRTO, A.; MARTíNEZ, M. J.; MARTÍNEZ, A. T.; DILLON, A. J. P.; CAMASSOLA, M. A sustainable approach of enzymatic grafting on Eucalyptus globulus Wood by Laccase from the newly isolated white-rot basidiomycete Marasmiellus palmivorus VE111. ACS Sustainable: chemistry & engeineering. 13418-13424
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 3
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional