Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  25/04/1995
Data da última atualização:  25/04/1995
Autoria:  DIAZ-ALARCON, J.P.; NAVARRO-ALACORN, M.; La SERRANA, H. L. G. de; LOPEZ-MARTINEZ, M.C.
Afiliação:  Department of Nutrition and Bromatology, Faculty of Pharmacy, University of Granada, E-18071 Granda, Spain.
Título:  Determination of selenium levels in vegetables and fruits by hyderide generation atomic absorption spectrometry.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  J. Agric. Food Chem. v. 42, 2848-2851, 1994.
ISSN:  0021-8561
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The selenium content in 87 vegetable and fruit samples was determined using hydride generation atomic absorption spectrometry. Sample recoveries, precision studies, and analyses of NIST reference materials demonstrate the reliability and accuracy of this technique. The selenium concentrations varied from not detectable in grape, pear, plum, and custard apple to 29.65 ng/g in cultivated mushroom (Psalliota hortensis).Considering the average daily individual consuption of these vegetables and fruits in Andalusia (southern Spain), the daily dietary intake of Se supplied by this source is estimated to be 1,21 ug per person per day.
Palavras-Chave:  Daily dietary intake; HG-AAS; Selenium in vegetables and fruits.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF2566 - 1ADCAP - --630,51405630,51405
Voltar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional