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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  20/12/2023
Data da última atualização:  20/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BIZZO, H. R.; BRILHANTE, N. S.; NOLVACHAI, Y.; MARRIOTT, P. J.
Afiliação:  HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; NATHALIA S. BRILHANTE, UFRJ; YADA NOLVACHAI, Faculty of Health, Deakin University; P. J. MARRIOTT, Monash University.
Título:  Use and abuse of retention indices in gas chromatography.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of Chromatography A, v. 1708, 464376, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.chroma.2023.464376
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The value of the concept of retention indices (RI) to the practice of gas chromatography (GC) is highlighted, where the RI of a compound is one component of the strategy to identify the compound. The widespread reliance on GC and then on mass spectrometry for ‘identification’, may result in inadequate confirmation of molecular identity. However, RI do provide a useful tentative indication of the possible molecule(s). Thus, the RI value is a useful first measure of the molecule identity, and shown here to be valuable provided limitations are recognised. An author has a responsibility to correctly calculate the index and then use the values for (tentative) identification. Tables of reference RI values are useful in this respect, but finding an ‘exact match’ RI value does not confirm the identity. Hence, it is necessary to understand how the RI value may be incorrectly used in this respect. The reviewer of written research is charged with ensuring the index values are applied in a rigorous manner. Selected case studies from our own work, support the care that must be exercised when reporting RI values. In terms of advanced GC operations, mention is made of multidimensional gas chromatography and comprehensive two-dimensional gas chromatography to acquire RI values on both the first and second columns in the two-column separation experiment.
Thesaurus Nal:  Gas chromatography.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15632 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  04/10/2016
Data da última atualização:  05/10/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MACHADO, J. R. de A.; GUIMARAES, L. J. M.; GUIMARAES, P. E. de O.; EMYGDIO, B. M.
Afiliação:  JANE RODRIGUES DE ASSIS MACHADO, CNPMS; LAURO JOSE MOREIRA GUIMARAES, CNPMS; PAULO EVARISTO DE O GUIMARAES, CNPMS; BEATRIZ MARTI EMYGDIO, CPACT.
Título:  Avaliação de variedades sintéticas de milho em três ambientes do Rio Grande do Sul.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO TÉCNICA ANUAL DO MILHO, 59.; REUNIÃO TÉCNICA ANUAL DO SORGO, 42., 2014, Três de Maio. Atas e artigos. Três de Maio: EMATER/RS: FEPAGRO: SETREM, 2014. 182 p. Organização: Marcos Caraffa, Cinei Teresinha Riffel, Letícia dos Santos Holbig Harter.
Páginas:  50-51
Idioma:  Português
Thesagro:  Milho.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT19400 - 1UPCPL - PP633.15R444a
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