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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
24/01/2013 |
Data da última atualização: |
23/02/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PASSERI, L. F.; MARQUES, R. da S.; SOUZA, L. D. de S. e; PEREIRA, T. K.; OLIVEIRA, P. P. A.; ALVES, T. C.; PEDROSO, A. de F.; PEZZOPANE, J. R. M. |
Afiliação: |
LETICIA FIGUEIREDO PASSERI, BOLSISTA PROJETO PECUS - CPPSE; RODRIGO DA SILVA MARQUES, BOLSISTA PROJETO PECUS-CPPSE; LAURA D. de S. e SOUZA, GRADUANDA ZOOTECNIA DA UNESP ILHA SOLTEIRA,SP.; TALITA K. PEREIRA, GRADUANDA ZOOTECNIA DA UNESP ILHA SOLTEIRA, SP.; PATRICIA PERONDI ANCHAO OLIVEIRA, CPPSE; TERESA CRISTINA ALVES, CPPSE; ANDRE DE FARIA PEDROSO, CPPSE; JOSE RICARDO MACEDO PEZZOPANE, CPPSE. |
Título: |
Produção de forrageiras manejadas em diferentes sistemas de produção de bovinos de corte. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 4., 2012, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2012. |
Páginas: |
p. 54. |
Série: |
(Embrapa Instrumentação. Documentos, 56). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
No Brasil, grande parte da produção pecuária ocorre em pasto, tornando a produção de forragem determinante para viabilidade dos sistemas de produção. |
Palavras-Chave: |
Forrageiras. |
Thesagro: |
Bovino; Corte; Sistema de Produção. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/75160/1/PROCIPPAO2012.00340.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
18/12/2018 |
Data da última atualização: |
01/11/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
VUOLO, M. M.; BATISTA, A. G.; BIASOTO, A. C. T.; CORREA, L. C.; MARÓSTICA JÚNIOR, M. R.; LIU, R. H. |
Afiliação: |
MILENA MORANDI VUOLO; ÂNGELA GIOVANA BATISTA; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; LUIZ CLAUDIO CORREA, CPATSA; MÁRIO ROBERTO MARÓSTICA JÚNIOR; RUI HAI LIU. |
Título: |
Red-jambo peel extract shows antiproliferative activity against HepG2 human hepatoma cells. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 124, p. 93-100, 2019. |
DOI: |
10.1016/j.foodres.2018.08.040 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The peel of thered-jambo concentrates lhe majority of the btoactive compounds and anüoxidant capacíty of the fruít. Mínor phenolíc compounds i.n thís pari of the fruít are stílí unknown, as well as rhe effect of its extracts in ín vuro and in vivo studies, In an ethanolic extract of red-jambo. a wider range cf phenolíc compounds was tnvestígated and the antíoxidant cellular antíoxídant activity and inhtbitiou of HepG2 cell proliferation were evaluated for the first time. Usíng HPLC·FLDIDAD for phenolíc cornpounds dctermlnatíon, gallíc acid, chlorogeníc actd and (- j-epígallocatechín gallate were found for the OOt time lu the peel of ili" red-jambo fruit, Til" anthocyaníns found (cyanidin 3,5-digItlcoside. cyanidin 3-g1ucoside and peonídín 3-g1ucoside) were the flavonoid class strongly correlated with me annoxídant capacíty methods used ia this study (cellular aatíoxidant actívíty and oxygen radical absorbance capacíty). The ethanolíc extract of ilie peel showed slgnlãcam effect 00 reducíng rhe tumoral cell growth and proliferation. Antlprolíferauve activlty of phytochemícals showed no sígnífícant correlauve relatíons wiili total phcnolíc compounds. flavonoíds and anthocyaníns, demonstratíng which lhe anuproliferative effect of the e.xtract could be due to the synergic act:ion among the compounds in redjambo peel. |
Palavras-Chave: |
Atividade antioxidante; Composto bioativo. |
Thesagro: |
Jambo. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/204103/1/Red-jambopeelextractshow-2019.pdf
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Marc: |
LEADER 02079naa a2200229 a 4500 001 2101951 005 2019-11-01 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.foodres.2018.08.040$2DOI 100 1 $aVUOLO, M. M. 245 $aRed-jambo peel extract shows antiproliferative activity against HepG2 human hepatoma cells.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aThe peel of thered-jambo concentrates lhe majority of the btoactive compounds and anüoxidant capacíty of the fruít. Mínor phenolíc compounds i.n thís pari of the fruít are stílí unknown, as well as rhe effect of its extracts in ín vuro and in vivo studies, In an ethanolic extract of red-jambo. a wider range cf phenolíc compounds was tnvestígated and the antíoxidant cellular antíoxídant activity and inhtbitiou of HepG2 cell proliferation were evaluated for the first time. Usíng HPLC·FLDIDAD for phenolíc cornpounds dctermlnatíon, gallíc acid, chlorogeníc actd and (- j-epígallocatechín gallate were found for the OOt time lu the peel of ili" red-jambo fruit, Til" anthocyaníns found (cyanidin 3,5-digItlcoside. cyanidin 3-g1ucoside and peonídín 3-g1ucoside) were the flavonoid class strongly correlated with me annoxídant capacíty methods used ia this study (cellular aatíoxidant actívíty and oxygen radical absorbance capacíty). The ethanolíc extract of ilie peel showed slgnlãcam effect 00 reducíng rhe tumoral cell growth and proliferation. Antlprolíferauve activlty of phytochemícals showed no sígnífícant correlauve relatíons wiili total phcnolíc compounds. flavonoíds and anthocyaníns, demonstratíng which lhe anuproliferative effect of the e.xtract could be due to the synergic act:ion among the compounds in redjambo peel. 650 $aJambo 653 $aAtividade antioxidante 653 $aComposto bioativo 700 1 $aBATISTA, A. G. 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 700 1 $aCORREA, L. C. 700 1 $aMARÓSTICA JÚNIOR, M. R. 700 1 $aLIU, R. H. 773 $tFood Research International$gv. 124, p. 93-100, 2019.
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