Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoMAGALHAES NETO, T. P. Fontes de tecnologia para geração de inovações na indústria brasileira de alimentos Rio de Janeiro: Coppead, 1986. 124 p. Tese mestrado

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoMAGALHAES NETO, T. P.; CHRISTENSEN, C. H.; ROCHA, A. da. Fontes de tecnologia usadas pelas empresas. Revista de Administracao, Sao Paulo, v.23, n.2, p.57-66, abr./jun.1988.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  22/12/2020
Data da última atualização:  22/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  PALHARES, J. C. P.; NOVELLI, T. I.; MORELLI, M.
Afiliação:  JULIO CESAR PASCALE PALHARES, CPPSE; Taisla Inara Novelli, USP; Marcela Morelli, USP.
Título:  Nutrient fluxes and environmental performance indicators for a pasture-based dairy system.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Acta Scientiarum. Animal Sciences, v. 42, e48615, p. 1-8, 2020.
ISSN:  1807-8672
DOI:  10.4025/actascianimsci.v42i1.48615
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate the nutrient fluxes for lactating cows in a pasture-based dairy system and the impact of a nutritional management strategy on the environmental performance indicators. Fourteen lactating cows were divided into two experimental groups with seven animals each. The nutritional managements were a diet containing 20% crude protein (Group 1) and a diet with adjusted protein (Group 2). The nutrient budget was calculated on a monthly basis for nitrogen, phosphorus, and potassium. The nutritional strategy of adjusted protein reduces the total surplus in the lactation period for nitrogen by 7.6% and for phosphorus by 6.3%. The total potassium surplus of the adjusted protein group was 8.5% higher. The average nitrogen use efficiency was 21% for group 1 and 22.7% for group 2. Phosphorus use efficiency ranged from 13.4 to 35% for group 1 and from 15.5 to 34% for group 2 and potassium average use efficiency was 14.2% for group 1 and 12.6% for group 2. Nutritional management reduced nitrogen and phosphorus surpluses as well as the values of the environmental performance indicator. Based on this, it is possible to improve the environmental efficiency of dairy systems through improved nutritional management.
Palavras-Chave:  Lactating cows; Protein.
Thesaurus NAL:  Nitrogen; Phosphorus; Potassium.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/219568/1/NutrientFluxesEnvironmental.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25236 - 1UPCAP - DDPROCI-2020.00144PAL2020.00195
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional