|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
10/12/2007 |
Data da última atualização: |
08/02/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CHAVES, F. C. M.; MAGALHÃES, P. M. de; HIDALGO, A. de F.; FALCÃO, N. P. de S.; POHLIT, A. M. |
Afiliação: |
FRANCISCO CELIO MAIA CHAVES, CPAA; P.M. Magalhães, Unicamp; Ari de Freitas Hidalgo, Ufam; N.P. de S. Falcão; Adrian Martin Pohlit, Inpa. |
Título: |
Produção de mudas de Artemisia annua L. em diferentes substratos na cidade de Manaus, Estado do Amazonas. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 47.; SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE CUCURBITÁCEAS, 4., 2007, Porto Seguro, BA. Resgatando e valorizando as hortaliças subutilizadas. Horticultura Brasileira, v. 25, n. 1, s48, ago. 2007. Suplemento. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Avaliou-se o efeito de diferentes substratos (T1 - Substrato comercial - Plantmax Hortaliças HT; T2 - ¼ terriço (solo da camada superficial do solo, até 10 cm, rico em matéria orgânica) + ¾ carvão; T3 - ¼ terriço + ¾ casca de guaraná; T4 - ¼ terriço + ¼ esterco de aves curtido + 2/4 casca de guaraná; T5 - ¼ terriço + ¼ esterco de aves curtido + 2/4 casca de arroz carbonizada, T6 - ¼ terriço + ¼ esterco de aves (poedeira) curtido + ¼ carvão + ¼ casca de guaraná, T7 - ¼ terriço + ¼ esterco de aves curtido + ¼ casca de arroz carbonizada + ¼ casca de guaraná) na produção de mudas de Artemisia annua, em Manaus, AM. |
Thesagro: |
Artemisia Annua; Casca; Guaraná; Matéria Orgânica. |
Thesaurus Nal: |
Amazonia. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/192391/1/Id-454-51-S48-249.pdf
|
Marc: |
LEADER 01485nam a2200217 a 4500 001 1681589 005 2019-02-08 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCHAVES, F. C. M. 245 $aProdução de mudas de Artemisia annua L. em diferentes substratos na cidade de Manaus, Estado do Amazonas. 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 47.; SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE CUCURBITÁCEAS, 4., 2007, Porto Seguro, BA. Resgatando e valorizando as hortaliças subutilizadas. Horticultura Brasileira, v. 25, n. 1, s48, ago. 2007. Suplemento.$c2007 520 $aAvaliou-se o efeito de diferentes substratos (T1 - Substrato comercial - Plantmax Hortaliças HT; T2 - ¼ terriço (solo da camada superficial do solo, até 10 cm, rico em matéria orgânica) + ¾ carvão; T3 - ¼ terriço + ¾ casca de guaraná; T4 - ¼ terriço + ¼ esterco de aves curtido + 2/4 casca de guaraná; T5 - ¼ terriço + ¼ esterco de aves curtido + 2/4 casca de arroz carbonizada, T6 - ¼ terriço + ¼ esterco de aves (poedeira) curtido + ¼ carvão + ¼ casca de guaraná, T7 - ¼ terriço + ¼ esterco de aves curtido + ¼ casca de arroz carbonizada + ¼ casca de guaraná) na produção de mudas de Artemisia annua, em Manaus, AM. 650 $aAmazonia 650 $aArtemisia Annua 650 $aCasca 650 $aGuaraná 650 $aMatéria Orgânica 700 1 $aMAGALHÃES, P. M. de 700 1 $aHIDALGO, A. de F. 700 1 $aFALCÃO, N. P. de S. 700 1 $aPOHLIT, A. M.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
01/06/2017 |
Data da última atualização: |
23/11/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
HORNUNG, P. S.; CORDOBA, L. do P.; LAZZAROTTO, S. R. da S.; SCHNITZLER, E.; LAZZAROTTO, M.; RIBANI, R. H. |
Afiliação: |
Polyanna Silveira Hornung, UFPR; Layse do Prado Cordoba, UFPR; Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, Doutoranda da UEPG; Egon Schnitzler, UEPG; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; Rosemary Hoffmann Ribani, UFPR. |
Título: |
Brazilian dioscoreaceas starches: thermal, structural and rheological properties compared to commercial starches. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 127, n. 3, p. 1869-1877, Mar. 2017. |
DOI: |
10.1007/s10973-016-5747-5 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Determination of the characteristics of native starches is crucial in order to select their best application in various industrial fields. Thus, two different types of nontraditional native starches from the Dioscoreaceas species (Dioscorea sp. and Dioscorea piperifolia Humb. var. Wild) were studied regarding their thermal, structural and rheological properties. The results were contrasted with traditional commercial starch sources (potato, cassava and corn). From the thermogravimetric results (TG/DTG), D. piperifolia starch obtained the highest thermal stability of the samples, except for potato starch. Furthermore, using differential scanning calorimetry and viscoamylograph profiles (RVA), it was found that the Dioscoreaceas starches presented a higher onset (To) temperature and susceptibility to retrogradation. They also showed lower values in relation to relative crystallinity, which was calculated from their X-ray patterns and tendency to white (L*) colour. The shapes of the Discoreaceas starch granules were determined using electron microscopy; it was found that as the potato starch the Dioscoreaceas starches showed a wide range of particle size. |
Palavras-Chave: |
Propriedade estrutural; Propriedade térmica; Rheological behaviour; Thermogravimetric profile; Unusual starch source; Yam native starch. |
Thesagro: |
Amido; Propriedade reológica. |
Thesaurus NAL: |
Starch. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02139naa a2200301 a 4500 001 2070304 005 2017-11-23 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s10973-016-5747-5$2DOI 100 1 $aHORNUNG, P. S. 245 $aBrazilian dioscoreaceas starches$bthermal, structural and rheological properties compared to commercial starches.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aDetermination of the characteristics of native starches is crucial in order to select their best application in various industrial fields. Thus, two different types of nontraditional native starches from the Dioscoreaceas species (Dioscorea sp. and Dioscorea piperifolia Humb. var. Wild) were studied regarding their thermal, structural and rheological properties. The results were contrasted with traditional commercial starch sources (potato, cassava and corn). From the thermogravimetric results (TG/DTG), D. piperifolia starch obtained the highest thermal stability of the samples, except for potato starch. Furthermore, using differential scanning calorimetry and viscoamylograph profiles (RVA), it was found that the Dioscoreaceas starches presented a higher onset (To) temperature and susceptibility to retrogradation. They also showed lower values in relation to relative crystallinity, which was calculated from their X-ray patterns and tendency to white (L*) colour. The shapes of the Discoreaceas starch granules were determined using electron microscopy; it was found that as the potato starch the Dioscoreaceas starches showed a wide range of particle size. 650 $aStarch 650 $aAmido 650 $aPropriedade reológica 653 $aPropriedade estrutural 653 $aPropriedade térmica 653 $aRheological behaviour 653 $aThermogravimetric profile 653 $aUnusual starch source 653 $aYam native starch 700 1 $aCORDOBA, L. do P. 700 1 $aLAZZAROTTO, S. R. da S. 700 1 $aSCHNITZLER, E. 700 1 $aLAZZAROTTO, M. 700 1 $aRIBANI, R. H. 773 $tJournal of Thermal Analysis and Calorimetry$gv. 127, n. 3, p. 1869-1877, Mar. 2017.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|