BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMADRUGA, L. A. N. Efeito do defice hidrico sobre o metabolismo de aminoacidos livres e proteinas foliares de cinco cultivares de arroz (Oryza sativa L.). Vicosa: UFV, 1976. 44p. il. Tese Mestrado.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Soja.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMADRUGA, L. A. N.; PETTERS, J. A. Embriogenese somatica em cenoura (Daucus carota L.). In: SEMINARIO LATINOAMERICANO DE SEMILLAS, 15.; WORKSHOP SOBRE MARKETING EM SEMENTES E MUDAS, 3., 1996, Gramado, RS. Anais... Gramado: CESM-RS / FELAS, 1996. p.80.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMOLINA, T. F.; MADRUGA, L. A. N. Obtenção de calos a partir de explantes de tomateiro híbrido (Lycopersicon esculentum Mill.). Informativo Abrates, Londrina, v. 13, n. 3, p. 87, set. 2003. Trabalho apresentado no 13º Congresso Brasileiro de Sementes, 2003, Londrina. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMADRUGA, L. A. N.; PETERS, J. A.; SANTOS FILHO, B. G. dos. Determinacao de parametros morfologicos e fisiologicos em duas linhagens de soja (Glycine max (L.) Merr). In: REUNIAO CONJUNTA DA PESQUISA DE SOJA DA REGIAO SUL, 5., 1977, Pelotas. [Trabalhos apresentados]. Pelotas: EMBRAPA-UEPAE de Pelotas / UFPEL, 1977. p.44.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  09/10/2023
Data da última atualização:  09/10/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BORÉM, F. M.; MATIAS, G. C.; ALVES, A. P. de C.; HAEBERLIN, L.; SANTOS, C. M. dos; ROSA, S. D. V. F. da.
Afiliação:  FLÁVIO MEIRA BORÉM, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; GABRIEL CARVALHO MATIAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ANA PAULA DE CARVALHO ALVES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; LUANA HAEBERLIN, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CLÁUDIA MENDES DOS SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa.
Título:  Effect of storage conditions on the chemical and sensory quality of pulped natural coffee.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of Stored Products Research, v. 104, 102183, 2023.
Páginas:  10p.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.jspr.2023.102183
Idioma:  Português
Conteúdo:  Due to the social and economic importance of specialty coffees, there is a constant effort to develop storage techniques for green coffee beans that effectively preserve the chemical and sensory quality of the product. The objective of this study was to evaluate how the application of cooling along with the use of high-barrier packaging affects the quality of pulped natural coffee over nine months of storage. Commercial pulped coffee beans (Coffea arabica L.) classified as specialty coffee (82 points on the SCA scale) were purchased. They were stored under two environment conditions (controlled cool temperature, and un-controlled ambient conditions) in two packages (one permeable - jute; and the other impermeable - high barrier to gases, light, and water vapor). The sensory and chemical quality of the stored beans was evaluated at the beginning and at six and nine months during storage. The results of sensory analysis indicate that the quality of the samples stored in a refrigerated environment in high-barrier packaging was preserved, and the beans did not exhibit defects after 9 months of storage. Regarding chemical quality of the beans, the high-barrier packaging was able to preserve the fatty acid composition of the green coffee beans, regardless of the storage environment. However, only the refrigerated environment along with this packaging preserved the bioactive compounds of the green coffee beans. The results are promising for creating better storage conditions of the... Mostrar Tudo
Thesaurus NAL:  Chemical analysis; Coffee beans; Coffee pulp; Fatty acids; Storage conditions; Storage quality; Volatile compounds.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1705 - 1UPCAP - DD
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