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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  18/10/2012
Data da última atualização:  02/02/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, J. E. dos; LEDO, A. da S.; MACHADO, C. de A.; ARAUJO, A. G. de.
Afiliação:  JOSE EDMARIO DOS SANTOS; ANA DA SILVA LEDO, CPATC; CAROLINE DE ARAUJO MACHADO; APARECIDA GOMES DE ARAUJO.
Título:  Estabelecimento de protocolos para cultura in vitro de novas cultivares de coqueiro.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 2., 2012, Aracaju. Anais... Brasília, DF: Embrapa; Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2012. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Coconut; Cultivar.
Thesagro:  Coco; Melhoramento genético vegetal.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/68271/1/Estabelecimento.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATC23002 - 1UPCAA - DDCD160
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  12/02/2021
Data da última atualização:  08/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CUNHA, L. C. M.; MONTEIRO, M. L. G.; COSTA-LIMA, B. R. C. da; GUEDES-OLIVEIRA, J. M.; RODRIGUES, B. L.; FORTUNATO, A. R.; BALTAR, J. D.; TONON, R. V.; KOUTCHMA, T.; CONTE-JUNIOR, C. A.
Afiliação:  Leda Cristina Muzzi Cunha, UFF; Maria Lúcia Guerra Monteiro, UFF; Bruno Reis Carneiro da Costa-Lima, UFF; Juliana Maria Guedes-Oliveira, Instituto Federal de Educação Ciência e Tecnologia da Paraíba; Bruna Leal Rodrigues, UFF; Alice Raquel Fortunato, UFF; Jéssica Diogo Baltar, UFF; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; Tatiana Koutchma, Agriculture And Agri-Food Canada; Carlos Adam Conte-Junior, UFF.
Título:  Effect of microencapsulated extract of pitaya (Hylocereus costaricensis) peel on oxidative quality parameters of refrigerated ground pork patties subjected to UV-C radiation.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal Of Food Processing And Preservation, e15272, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1111/jfpp.15272
Idioma:  Inglês
Notas:  Early Access.
Conteúdo:  The effect of different levels of microencapsulated pitaya peel extracts (100 ppm-MPE100, 1,000 ppm-MPE1000, and 2,000 ppm-MPE2000) on the oxidative stability of refrigerated ground pork patties subjected to UV-C (0.5 J/cm(2)) for 10 days was investigated. Ground pitaya peel was microwave-assisted extracted utilizing different factors, and the extract with the highest polyphenol content (2.68 mg GAE/g sample) was microencapsulated and added to ground pork. MPE2000 promoted higher protection (30%) of polyunsaturated fatty acids. All extracts mitigated the increase of protein oxidation in an average value of 1.5 nmol carbonyl/mg protein; however, only MPE2000 hindered the lipid oxidation (about 44%) induced by UV-C up to sixth day. MPE2000 (Delta E = 2.65) and BHT (Delta E = 2.62) had an equal effect on preventing color changes. MPE2000 may be used as a simple and effective natural source to mitigate the adverse effects of UV-C on oxidative stability of ground pork patties. Novelty Impact Statement Ultraviolet radiation type C (UV-C) is a nonthermal preservation technology useful for extending the shelf life of foods. However, in general, UV-C doses to promote antimicrobial effect induce lipid and protein oxidation, affecting meat color, which determines quality loss and consumer rejection. Due to the toxic effects associated with the consumption of synthetic antioxidants and the increasing demand for safe and healthy products, the meat industry seeks natural alternatives capa... Mostrar Tudo
Thesaurus NAL:  Food technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15131 - 1UPCAP - DD
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