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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  13/02/2009
Data da última atualização:  15/06/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MACHADO, F. L. de C.; ALVES, R. E.; FIGUEREIDO, R. W.
Afiliação:  Francisca Ligia de Castro Machado, UFRSA; Ricardo Elesbão Alves, CNPAT; Raimundo Wilane Figueiredo, UFC.
Título:  Application of 1-methylcyclopropene, calcium chloride and calcium amino acid chelate on fresh-cut cantaloupe muskmelon.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v.43, n.5, p.569-574, 2008.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  firmeza da polpa.
Thesagro:  Armazenamento; Cucumis Melo; Melão; Qualidade; Vida de Prateleira.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT10997 - 1UPCAP - PPSP 044462009.04446
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  06/04/2004
Data da última atualização:  27/07/2007
Autoria:  MARTINS, C. M.; RIBEIRO DO VALLE, P. Z. R.; FREITAS, A. M.; ALMEIDA, A. M. R.
Título:  Calcium/calmodulin effect on spore germination and appressorium formation in Colletotrichum truncatum.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 7.; INTERNATIONAL SOYBEAN PROCESSING AND UTILIZATION CONFERENCE, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 3., 2004, Foz do Iguassu. Abstracts of contributed papers and posters. Londrina: Embrapa Soybean, 2004.
Páginas:  p. 77.
Série:  (Embrapa Soja. Documentos, 228).
Idioma:  Inglês
Notas:  Editado por Flávio Moscardi, Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Paulo Roberto Galerani, Francisco Carlos Krzyzanowski, Mercedes Concordia Carrão-Panizzi.
Conteúdo:  The effect of physicochemical signals such as hydrophobicity of hard contact surfaces on germination of spores of C. gloeosporioides, C. trifolii and C. graminicola is well known in the literature. Also, the effect of calmodulin a ubiquitous Ca+2 receptor protein has been mentioned for its action on both spore germination and appressorium formation. A similar study was undertaken with C. truncatum a pathogen involved with antrachnose in soybeans and responsible for significant losses to the farmers in the central regions of Brazil where moisture and temperatures are typically higher during the growing season. The effects of different surface wettabilities on spore germination and appressorium formation were evaluated using glass slides, PVC shrink film, eppendorf tubes and 7% agarose. CaCl2 (1 mM), glucose and maltose (100 mM), yeast (1%), neomycin (100 mM) and EGTA (calcium chelator, 10 mM) were tested to confirm effects observed on different species of Colletotrichum and other fungi. The data showed that germination was higher on glass slides (100%), followed by PVC shrink film (96%), agarose (68%) and eppendorf tube (2%). The percentage of appressorium formation was higher on PVC shrink film (84%), followed by glass slides (56%), agarose (33%) and ependorf tubes (3%). Spore germination and apressorium formation were not connected according to these data. The carbon sources used and exogenous CaCl2 had an important effect on increasing spore germination and appressorium fo... Mostrar Tudo
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO23690 - 1UMTPL - --RF 633.34072W927a
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