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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
18/07/2008 |
Data da última atualização: |
01/08/2008 |
Tipo da produção científica: |
Orientação de Tese de Pós-Graduação |
Autoria: |
TUOTO, M. A. M. |
Título: |
Os investimentos estrangeiros diretos no Brasil: um estudo de caso do setor florestal. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
2007. |
Páginas: |
121 f. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Dissertação (Mestrado em Ciências Florestais) - Setor de Ciências Agrárias, Universidade Federal do Paraná, Curitiba. Orientador: Prof. Dr. Vitor Afonso Hoeflich. |
Palavras-Chave: |
Empresa multinacional; Fator determinante; Investimento estrangeiro direto; Setor florestal brasileiro. |
Thesagro: |
Indústria Florestal. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
08/11/2022 |
Data da última atualização: |
08/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
VEREDIANO, T. A.; AGARWAL, N.; MARTINO, H. S. D.; KOLBA, N.; GRANCIERI, M.; PAES, M. C. D.; TAKO, E. |
Afiliação: |
THAISA AGRIZZI VEREDIANO, Universidade Federal de Viçosa; NIKITA AGARWAL, Cornell University; HÉRCIA STAMPINI DUARTE MARTINO, Universidade Federal de Viçosa; NIKOLAI KOLBA, Cornell University; MARIANA GRANCIERI, Universidade Federal de Viçosa; MARIA CRISTINA DIAS PAES, CNPMS; ELAD TAKO, Cornell University. |
Título: |
Effect of black corn anthocyanin-rich extract (Zea mays L.) on cecal microbial populations in vivo (Gallus gallus). |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Nutrients, v. 14, n. 21, 4679, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.3390/nu14214679 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Black corn has been attracting attention to investigate its biological properties due to its anthocyanin composition, mainly cyanidin-3-glucoside. Our study evaluated the effects of black corn extract (BCE) on intestinal morphology, gene expression, and the cecal microbiome. The BCE intra-amniotic administration was evaluated by an animal model in Gallus gallus. The eggs (n = 8 per group) were divided into: (1) no injection; (2) 18 MΩ H2O; (3) 5% black corn extract (BCE); and (4) 0.38% cyanidin-3-glucoside (C3G). A total of 1 mL of each component was injected intra-amniotic on day 17 of incubation. On day 21, the animals were euthanized after hatching, and the duodenum and cecum content were collected. The cecal microbiome changes were attributed to BCE administration, increasing the population of Bifidobacterium and Clostridium, and decreasing E. coli. The BCE did not change the gene expression of intestinal inflammation and functionality. The BCE administration maintained the villi height, Paneth cell number, and goblet cell diameter (in the villi and crypt), similar to the H2O injection but smaller than the C3G. Moreover, a positive correlation was observed between Bifidobacterium, Clostridium, E. coli, and villi GC diameter. The BCE promoted positive changes in the cecum microbiome and maintained intestinal morphology and functionality |
Palavras-Chave: |
Barreira intestinal; Célula caliciforme; Cianidina; Intestinal barrier; Milho preto; Phenolic components. |
Thesagro: |
Antocianina; Milho; População Microbiana. |
Thesaurus NAL: |
Cyanidin; Goblet cells. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148119/1/Effect-of-black-corn-anthocyanin-rich-extract.pdf
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Marc: |
LEADER 02338naa a2200337 a 4500 001 2148119 005 2022-11-08 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.3390/nu14214679$2DOI 100 1 $aVEREDIANO, T. A. 245 $aEffect of black corn anthocyanin-rich extract (Zea mays L.) on cecal microbial populations in vivo (Gallus gallus).$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aBlack corn has been attracting attention to investigate its biological properties due to its anthocyanin composition, mainly cyanidin-3-glucoside. Our study evaluated the effects of black corn extract (BCE) on intestinal morphology, gene expression, and the cecal microbiome. The BCE intra-amniotic administration was evaluated by an animal model in Gallus gallus. The eggs (n = 8 per group) were divided into: (1) no injection; (2) 18 MΩ H2O; (3) 5% black corn extract (BCE); and (4) 0.38% cyanidin-3-glucoside (C3G). A total of 1 mL of each component was injected intra-amniotic on day 17 of incubation. On day 21, the animals were euthanized after hatching, and the duodenum and cecum content were collected. The cecal microbiome changes were attributed to BCE administration, increasing the population of Bifidobacterium and Clostridium, and decreasing E. coli. The BCE did not change the gene expression of intestinal inflammation and functionality. The BCE administration maintained the villi height, Paneth cell number, and goblet cell diameter (in the villi and crypt), similar to the H2O injection but smaller than the C3G. Moreover, a positive correlation was observed between Bifidobacterium, Clostridium, E. coli, and villi GC diameter. The BCE promoted positive changes in the cecum microbiome and maintained intestinal morphology and functionality 650 $aCyanidin 650 $aGoblet cells 650 $aAntocianina 650 $aMilho 650 $aPopulação Microbiana 653 $aBarreira intestinal 653 $aCélula caliciforme 653 $aCianidina 653 $aIntestinal barrier 653 $aMilho preto 653 $aPhenolic components 700 1 $aAGARWAL, N. 700 1 $aMARTINO, H. S. D. 700 1 $aKOLBA, N. 700 1 $aGRANCIERI, M. 700 1 $aPAES, M. C. D. 700 1 $aTAKO, E. 773 $tNutrients$gv. 14, n. 21, 4679, 2022.
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