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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  10/08/2020
Data da última atualização:  11/08/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LUZ, E. P. C. G.; CHAGAS, B. S. DAS; ALMEIDA, N. T. de; BORGES, M. DE F.; ANDRADE, F. K.; MUNIZ, C. R.; CASTRO-SILVA, I. I.; TEIXEIRA, E. H.; POPAT, K.; ROSA, M. de F.; VIEIRA, R. S.
Afiliação:  ERIKA PATRICIA CHAGAS GOMES LUZ, Federal University of Ceará (UFC), Department of Chemical Engineering; BRUNA SANTANA DAS CHAGAS, Embrapa Agroindústria Tropical; NATÁLIA TAVARES DE ALMEIDA, Embrapa Agroindústria Tropical; MARIA DE FÁTIMA BORGES, Embrapa Agroindústria Tropical, Pesquisadora aposentada; FABIA KARINE ANDRADE, Federal University of Ceará (UFC), Department of Chemical Engineering; CELLI RODRIGUES MUNIZ, CNPAT; IGOR IUCO CASTRO-SILVA, Federal University of Ceará (UFC/SOBRAL), Dentistry Department; EDSON HOLANDA TEIXEIRA, Federal University of Ceará (UFC), Department of Pathology and Forensic Medicine, Faculty of Medicine; KETUL POPAT, Department of Mechanical Engineering/School of Biomedical Engineering/School of Advanced Materials Discovery, Colorado State University, Fort Collins; MORSYLEIDE DE FREITAS ROSA, CNPAT; RODRIGO SILVEIRA VIEIRA, Federal University of Ceará (UFC), Department of Chemical Engineering.
Título:  Resorbable bacterial cellulose membranes with strontium release for guided bone regeneration.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Materials Science & Engineering. C, Biomimetic Materials, Sensors and Systems, v. 116, art. no. 111175, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.msec.2020.111175
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Bacterial cellulose; Biomateriais; Biomaterials; Bone repair; Celulose bacteriana; Guided bone regeneration; Membrana reabsorvível; Reparo ósseo; Resorbable membrane.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT16471 - 1UPCAP - DDART20057
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  18/12/2017
Data da última atualização:  18/12/2017
Autoria:  MORAIS, L. F. de; AMEIDA, J. C. de C.; NEPOMUCENO, D. de D.; MORENZ, M. J. F.; MELO, B. M. G. de; FREITAS, R. S. X. de.
Afiliação:  Leonardo Fiusa de Morais, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; João Carlos de Carvalho Almeida, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; Delci de Deus Nepomuceno, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; MIRTON JOSE FROTA MORENZ, CNPGL; Bárbara Maria Gomes de Melo, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; Rafaela Scalise Xavier de Freitas, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro.
Título:  Milled legume grain as urease source for the ammonization of elephant grass hay.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 12, p. 1268-1275, dez. 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Grãos de leguminosas moídas como fonte de urease para amonização do feno de capim-elefante.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the use of soybean (Glycine max), pigeon pea (Cajanus cajan), and jack bean (Canavalia ensiformis) as urease sources for elephant grass (Pennisetum purpureum) hay ammoniated with urea. The experimental design was completely randomized in a double factorial arrangement with one additional treatment: 4 urease source levels x 3 urease sources + 1 control. Chemicalbromatological analyses and carbohydrate fractionation were performed in the hay, and cumulative gas production in vitro was determined. There were interactions between urease level and source for neutral detergent fiber and acid detergent fiber, in which 1 and 2% jack bean lowered acid detergent fiber values, and 2% jack bean and 3% soybean reduced lignin content. The addition of milled legume grains reduces fiber components and increases non protein nitrogen content in elephant grass hay ammoniated with urea. Adding 4% milled soybean increases gas production in the soluble fraction.
Palavras-Chave:  Cenchrus purpureus; Roughage.
Thesagro:  Cajanus Cajan; Canavalia Ensiformis; Nitrogênio não proteico; Pennisetum purpureum; Volumosos.
Thesaurus NAL:  Nonprotein nitrogen.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169215/1/Milled-legume-grain-as-urease-source.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE62036 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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