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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  23/04/2013
Data da última atualização:  24/06/2016
Autoria:  LOUVANDINI, H.; VITTI, D. M. S. S.
Título:  Phosphorus metabolism and estimation of phosphorus requirements for sheep.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, Piracicaba, v. 53, n. 1, p. 184-189, jan./abr. 1996.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/S0103-90161996000100027
Idioma:  Português
Conteúdo:  Abstract: The main objective of the present work was to determine the effects of different dietary phosphorus (P) levels on endogenous faecal loss and to estimate the minimum daily requirement of P for sheep. The study was conducted with 24 Suffolk sheep which received a basic diet consisting of hay-concentrate mixture. The treatments consisted of different amounts of bone meal, added to the basic diet, so as to obtain supplementary P levels of 0, 1, 2 and 3g/day. Twenty-one days after the introduction of the experimental diet, 7.4 MBq radioactive P (32P) was injected into the left jugular vein of each sheep and blood, faeces and urine samples were collected daily for 8 days at 24-hour intervals. The samples were analysed for inorganic P and for radioactive specific activities. Mean endogenous faecal losses of P were 19.00, 31.79, 39.35, and 38.06mg/kg live weight (LW) per day in sheep supplemented with 0, 1, 2, and 3g, respectively. A positive linear relationship was observed between endogenous faecal loss and consumed P, indicating that this loss was linked to dietary P. Total P excretion in the faeces, as well as P absorption, retention, urinary excretion and salivary secretion were also directly related to P intake, as part of the mechanism of homeostatic control of organism animal. The minimum endogenous faecal loss for zero P intake, calculated by interpolation, was 8.27mg/kg LW per day, and for zero balance, the calculated phosphorus consumption was 21.36mg/kg LW per ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Raça Suffolk.
Thesagro:  Fósforo; Nutrição animal; Ovino.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC27093 - 1ADDAP - PP
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Uva e Vinho. Para informações adicionais entre em contato com cnpuv.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  30/01/2008
Data da última atualização:  30/12/2009
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FALCÃO, L. D.; REVEL, G. De; PERRELLO, M. C.; ZANUS, M. C.; BORDIGNON-LUIZ, M. T.
Afiliação:  LEILA DENISE FALCÃO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA-PR; GILLES DE REVEL, UNIVERSITÉ VICTOR SEGALEN BORDEAUX 2; MARIE CLAIRE PERRELLO, UNIVERSITÉ VICTOR SEGALEN BORDEAUX 2; MAURO CELSO ZANUS, CNPUV; MARILDE T. BORDIGNON-LUIZ, UFSC.
Título:  Vineyard altitude influences on 2-methoxy-3-isobutylpyrazine, a- and ß-ionones, and ß-damascenone, and the sensory profile of Cabernet Sauvignon wines.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 11., 2007, Mendoza. Seduciendo al consumidor de hoy: anales. [Mendoza: INV: CLEIFRA], 2007.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo.
Palavras-Chave:  Cabernet Sauvignon; Santa Catarina.
Thesagro:  Altitude; Análise Química; Clima; Uva; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV9466 - 1UPCPL - --CD00139
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