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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  02/03/2017
Data da última atualização:  02/03/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ALOVISI, A. M. T.; FURTINI NETO, A. E.; SERRA, A. P.; ALOVISI, A. A.; TOKURA, L. K.; LOURENTE, E. R. P.; SILVA, R. S. da; SILVA, C. F. B. da; FERNANDES, J. S.
Afiliação:  ALESSANDRA MAYUMI TOKURA ALOVISI, UFGD; ANTONIO EDUARDO FURTINI NETO, UFLA; ADEMAR PEREIRA SERRA, CNPGC; ALVES ALEXANDRE ALOVISI, UFGD; LUCIENE KAZUE TOKURA, Universidade Estadual do Oeste do Paraná; ELAINE REIS PINHEIRO LORUENTE, UFGD; ROBERVALDO SOARES DA SILVA, UFGD; CAMILA FARAH BORGES DA SILVA, UFGD; JUCINEI SOUZA FERNANDES, UFGD.
Título:  Phosphorus and silicon fertilizaer rates effects on dynamics of soil phosphorus fractions in oxisol under common bean cultivation.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  African Journal of Agricultural Research, v. 11, n. 30, p. 2697-2707, July, 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The purpose of this research was to evaluate the effects of P and Si fertilizer rates in dynamic of P fractions in clay soil under greenhouse. The research was carried out in a Dystroferric Red Latosol of a very loamy texture from Lavras city, Minas Gerais State, Brazil. The experimental design was entirely randomized, arranged in 4 × 3 factorial design, with four repetitions. The treatments included four inorganic fertilizer P rates (0, 110, 330 and 560 mg dm-3) and three Si rates (0, 110, 330 and 560 mg dm-3). The preview application of Si fertilizer did not contribute to decrease P desorption. Possibly, the silicate has lower affinity with the bound sites of adsorption than phosphates. The effects of inorganic fertilizer P were higher in increasing the moderately labile and labile P inorganic fractions. Among the organic P fractions, the NaHCO3-Po fraction was the only one that contributes to plant nutrition. The Hedley sequential phosphorus fractionation promoted information about different pools where P was accumulated in the soil after common bean cultivation. The highest amount of P was obtained in stable P fraction, followed by moderately labile and labile P fraction. The moderately labile P fraction decreased after common bean cultivation possibly due to the time of P contact in the soil and redistribution to stable P fraction. The labile form was the lowest P pool in soil; nevertheless the increase in fertilizer P rates increases the amount of P content in labile f... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Nutrients interaction.
Thesagro:  Phaseolus Vulgaris.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/156823/1/Phosphorus-and-silicon.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC16725 - 1UPCAP - PP
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Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  05/09/1996
Data da última atualização:  06/02/2019
Autoria:  PEREIRA, G.; AGUIAR, J. L. P. de.
Título:  A evolucao do cafe nos cerrados.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  In: SIMPOSIO SOBRE O CERRADO, 8.; INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL SAVANNAS, 1., 1996, Brasilia, DF. Biodiversidade e producao sustentavel de alimentos e fibras nos Cerrados: anais... Planaltina: EMBRAPA-CPAC, 1996.
Páginas:  p.499-506.
Idioma:  Português
Conteúdo:  A regiao dos Cerrados Continuos e uma das mais importantes regioes cafeeiras do Brasil e esta dividida em doze sub-regioes. A producao de cafe desta regiao representou 3,3% e 21,2% da producao nacional em 1975 (2 544 596 t) e 1993 (2 557 518 t), respectivamente. Tambem apresentou um grande aumento na area colhida e a maior produtividade. Embora concentrada nos Cerrados mineiros, observou-se a ocorrencia da cafeicultura em 543 municipios em todos os Cerrados continuos; entretanto, somente 27 eram responsaveis por 54,2% da producao de cafe dos Cerrados. Por outro lado, o setor cafeeiro do Brasil nao acompanhou a evolucao mundial deste produto. Isso representa serios riscos para a cafeicultura nacional. Assim, ha necessidade de politicas mais agressivas com enfase em pesquisa.
Palavras-Chave:  Agricultural policies; Aspecto socio-economico; BIBJICACPAC; Brasil; Coffee; Cultivation; Socioeconomic organization.
Thesagro:  Café; Cafeicultura; Cerrado; Coffea Arábica; Economia Agrícola; Política Agrícola.
Thesaurus NAL:  agricultural economics; Brazil.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/192136/1/ID08787-CRI4014-web.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC8840 - 1UMTPL - --CRI4014CRI4014
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