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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
13/10/1998 |
Data da última atualização: |
06/12/2022 |
Autoria: |
CAMARÃO, A. P.; LOURENÇO JUNIOR, J. de B.; SIMÃO NETO, M. |
Afiliação: |
ARI PINHEIRO CAMARÃO, CPATU; JOSÉ DE BRITO LOURENÇO JUNIOR, CPATU; MIGUEL SIMÃO NETO, CPATU. |
Título: |
Water buffalo production based on the main pastures of the brazilian amazonon region. |
Ano de publicação: |
1997 |
Fonte/Imprenta: |
Buffalo Journal, v. 13, n. 3, p. 223-248, 1997. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Brasil; Bubalino; Feed grasses. |
Thesagro: |
Gramínea Forrageira; Nutrição Animal; Produção Animal; Valor Nutritivo. |
Thesaurus Nal: |
Amazonia; animal nutrition; animal production; buffaloes; nutritive value. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
16/05/2022 |
Data da última atualização: |
16/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
FERNANDES, F. D.; GUIMARAES JUNIOR, R.; VIEIRA, E. A.; FIALHO, J. de F.; CARVALHO, M. A.; BRAGA, G. J.; FONSECA, C. E. L. da; CELESTINO, S. M. C.; MALAQUIAS, J. V. |
Afiliação: |
FRANCISCO DUARTE FERNANDES, CPAC; ROBERTO GUIMARAES JUNIOR, CPAC; EDUARDO ALANO VIEIRA, CPAC; JOSEFINO DE FREITAS FIALHO, CPAC; MARCELO AYRES CARVALHO, CPAC; GUSTAVO JOSE BRAGA, CPAC; CARLOS EDUARDO LAZARINI DA FONSECA, CPAC; SONIA MARIA COSTA CELESTINO, CPAC; JUACI VITORIA MALAQUIAS, CPAC. |
Título: |
Valor nutritivo e características fermentativas da silagem de capim-elefante com diferentes proporções de raízes de mandioca. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Científica, v. 49, n. 2, p. 92-101, 2021. |
Páginas: |
p. 92-101 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Abstract Elephant grass (Pennisetum purpureum Schum) has been used as an option for silage making, due to its high potential for biomass and nutrients production. The aim of the study was to evaluate the chemical composition and fermentative traits of elephant grass cv. BRS Capiaçu enriched with different levels of fresh sugary and starchy cassava roots. The experimental design was in complete randomized blocks with five replications. Elephant grass was ensiled with different proportions of fresh cassava roots: 100% elephant grass; 90% elephant grass + 10% sugary cassava roots; 80% elephant grass + 20% sugary cassava roots; 60% elephant grass + 40% sugary cassava roots; 90% elephant grass + 10% starchy cassava roots; 80% elephant grass + 20% starchy cassava roots and 60% elephant grass + 40% starchy cassava roots. The results showed that the inclusion of 20 and 40% of fresh sugary and starchy cassava roots increased the in vitro dry matter digestibility and decreased the lignin, and neutral and acid detergent fibers contents. The inclusion of fresh sugary and/or starchy cassava roots at levels greater than 20% of the ensiled mass improves the nutritional value and keeps an adequate fermentation pattern of elephant grass silage cv. BRS Capiaçu, harvested after 120 days of regrowth. |
Thesagro: |
Conservação; Digestibilidade; Forragem; Mandioca; Matéria Seca; Pennisetum Purpureum. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143082/1/Francisco-Duarte-valor-nutritivo-e-caracteristicas.pdf
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Marc: |
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