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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
19/08/2003 |
Data da última atualização: |
08/05/2008 |
Autoria: |
LOTTI, C. L.; CORRADINI, E.; MEDEIROS, E. S. de; MATTOSO, L. H. A. |
Afiliação: |
Embrapa Instrumentação Agropecuária, São Carlos, SP. |
Título: |
A comparative study of corn starches with different amylose content. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
In: ANNUAL TECHNICAL CONFERENCE FOR THE PLASTICS INDUSTRY, 2002, San Francisco. ANTEC 2002. San Francisco: Society o Plastics Engineers, Inc., 2002. 5 f. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this work, corn starches with 21% an 1% of amylose contents, processed in the presence of 30% (w/w) of glycerol (plasticizer), were characterized by X-ray diffraction, Dynamicla Mechanical Thermal Microscopy (DMTA), Tensile rest and scanning Electron Microscopy (SEM). The results showed differences in the crystalline structure and mechanical properties of the starches after processing. The 21% amylose content starch showed fragile behavior and higher tensile at rupture than 1% amylose content starch, which showed higher elongation at break and ductile behavior. |
Palavras-Chave: |
Amilose contents; Corn starchs; Polímero sintético; Synthetic polymers; X-ray. |
Thesagro: |
Milho. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01300naa a2200229 a 4500 001 1024741 005 2008-05-08 008 2002 bl --- 0-- u #d 100 1 $aLOTTI, C. L. 245 $aA comparative study of corn starches with different amylose content. 260 $c2002 520 $aIn this work, corn starches with 21% an 1% of amylose contents, processed in the presence of 30% (w/w) of glycerol (plasticizer), were characterized by X-ray diffraction, Dynamicla Mechanical Thermal Microscopy (DMTA), Tensile rest and scanning Electron Microscopy (SEM). The results showed differences in the crystalline structure and mechanical properties of the starches after processing. The 21% amylose content starch showed fragile behavior and higher tensile at rupture than 1% amylose content starch, which showed higher elongation at break and ductile behavior. 650 $aMilho 653 $aAmilose contents 653 $aCorn starchs 653 $aPolímero sintético 653 $aSynthetic polymers 653 $aX-ray 700 1 $aCORRADINI, E. 700 1 $aMEDEIROS, E. S. de 700 1 $aMATTOSO, L. H. A 773 $tIn: ANNUAL TECHNICAL CONFERENCE FOR THE PLASTICS INDUSTRY, 2002, San Francisco. ANTEC 2002. San Francisco: Society o Plastics Engineers, Inc., 2002. 5 f. 1 CD-ROM.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Classificação |
Cutter |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
06/11/2012 |
Data da última atualização: |
23/07/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FALAVIGNA, V. da S.; PORTO, D. D.; BUFFON, V.; MARGIS-PINHEIRO, M.; PASQUALI, G.; REVERS, L. F. |
Afiliação: |
VITOR DA SILVEIRA FALAVIGNA, UFRGS; DIOGO DENARDI PORTO, CNPUV (BOLSISTA); VANESSA BUFFON, CNPUV; MÁRCIA MARGIS-PINHEIRO, UFRGS; GIANCARLO PASQUALI, UFRGS; LUIS FERNANDO REVERS, CNPUV. |
Título: |
Perfil transcricional em gemas dormentes de duas cultivares de macieira com requerimento de frio contrastante. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 10.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 6., 2012, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2012. |
Páginas: |
p. 13. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Resumo. |
Palavras-Chave: |
Anais; Castel Gala; CNPUV; Gala; Hibridização supressiva substrativa; IC; Iniciação cientifica; Perfil transcricional. |
Thesagro: |
Dormência; Frio; Fruticultura; Genética; Maçã; Variedade. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/69787/1/FALAVIGNA-EICp13-2012.pdf
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Marc: |
LEADER 01075nam a2200349 a 4500 001 1938929 005 2019-07-23 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFALAVIGNA, V. da S. 245 $aPerfil transcricional em gemas dormentes de duas cultivares de macieira com requerimento de frio contrastante. 260 $aIn: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 10.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 6., 2012, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho$c2012 300 $ap. 13. 500 $aResumo. 650 $aDormência 650 $aFrio 650 $aFruticultura 650 $aGenética 650 $aMaçã 650 $aVariedade 653 $aAnais 653 $aCastel Gala 653 $aCNPUV 653 $aGala 653 $aHibridização supressiva substrativa 653 $aIC 653 $aIniciação cientifica 653 $aPerfil transcricional 700 1 $aPORTO, D. D. 700 1 $aBUFFON, V. 700 1 $aMARGIS-PINHEIRO, M. 700 1 $aPASQUALI, G. 700 1 $aREVERS, L. F.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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