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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
11/03/2010 |
Data da última atualização: |
06/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FERREIRA, L. C. O.; LIMA, N. B.; LOPES JUNIOR, M. L.; RIPARDO FILHO, H. S.; ARAUJO, R. N. M.; SOUZA FILHO, A. P. da S.; GUILHON, G. M. S. P.; ARRUDA, M. S. P.; SANTOS, L. S. |
Afiliação: |
LUED CARLOS O. FERREIRA, UFPA; NEYVAN B. LIMA, UFPA; MANOEL L. LOPES JUNIOR, UFPA; HAROLDO S. RIPARDO FILHO, UFPA; RAILDA N. M. ARAUJO, UFPA; ANTONIO PEDRO DA SILVA SOUZA FILHO, CPATU; GISELLE M. S. P. GUILHON, UFPA; MARA S. P. ARRUDA, UFPA; LOURIVALDO S. SANTOS, UFPA. |
Título: |
Avaliação alelopática das folhas de Endopleura uchi. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 32., 2009, Fortaleza. Químicos para uma potência emergente: resumos. São Paulo: Sociedade Brasileira de Química, 2009. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Endopleura uch. |
Thesagro: |
Alelopatia. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/30599/1/AvaliacaoAlelopaticaFolhasEndopleura.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
20/10/2022 |
Data da última atualização: |
03/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
MARTINS, E. C.; TRINDADE, J. P. P.; VOLK, L. B. da S.; MELLO, L. M. R. de. |
Afiliação: |
ESPEDITO CEZARIO MARTINS, CNPC; JOSE PEDRO PEREIRA TRINDADE, CPPSUL; LEANDRO BOCHI DA SILVA VOLK, CPPSUL; LOIVA MARIA RIBEIRO DE MELLO, CNPUV. |
Título: |
Increasing productivity and improving the conditions of the rural worker. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: MELLO, L. M. R. de; BASSI, N. S. S.; SANTOS, L. A. dos; GERUM, A. F. A. de A. (Ed.). Trabalho decente e crescimento econômico: contribuições da Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. E-book. Cap. 3, p. 23-30. |
Série: |
(Sustainable Development Goal 8) |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This chapter addresses the target of SDG 8.2, which advocates, Achieve higher levels of economic productivity through diversification, technological upgrading and innovation, including through a focus on high-value added and labor-intensive sectors (United Nations, 2018).
Embrapa generates knowledge and technological assets for the sustainability of Brazilian agriculture, whose main objective is the incessant search of new paradigms of economic development. Thus, increasing productivity with technological solutions that contribute to the economic growth of agricultural sector, coupled with the improvement of rural working conditions, must meet the guiding principles of sustainable development proposed by Sachs (1993). Namely: meet the basic needs of citizens; be supportive of future generations; seek the effective participation of the population involved, which is constituted by the true actors of the development process; have as a target the incessant search for the preservation of natural, renewable and/or non-renewable resources, as well as the environment in general; create a social system that guarantees stable work, with decent remuneration for all, social and personal security, and cultural preservation; and promote educational projects and plans at all levels, for the entire population. |
Palavras-Chave: |
Family farming; Produtividade das economias. |
Thesagro: |
Agricultura Familiar; Agricultura Sustentável; Desenvolvimento Agrícola; Desenvolvimento Sustentável; Economia Agrícola; Economia da Produção; Política de Desenvolvimento. |
Thesaurus NAL: |
Brazil; Economic development; Economic sustainability; Family farms; Rural development; Socioeconomic development; Sustainable development. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/241673/1/Mello-2019-ODS8-Chap3.pdf
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Marc: |
LEADER 02609naa a2200361 a 4500 001 2150555 005 2023-01-03 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMARTINS, E. C. 245 $aIncreasing productivity and improving the conditions of the rural worker.$h[electronic resource] 260 $c2020 490 $a(Sustainable Development Goal 8) 520 $aThis chapter addresses the target of SDG 8.2, which advocates, Achieve higher levels of economic productivity through diversification, technological upgrading and innovation, including through a focus on high-value added and labor-intensive sectors (United Nations, 2018). Embrapa generates knowledge and technological assets for the sustainability of Brazilian agriculture, whose main objective is the incessant search of new paradigms of economic development. Thus, increasing productivity with technological solutions that contribute to the economic growth of agricultural sector, coupled with the improvement of rural working conditions, must meet the guiding principles of sustainable development proposed by Sachs (1993). Namely: meet the basic needs of citizens; be supportive of future generations; seek the effective participation of the population involved, which is constituted by the true actors of the development process; have as a target the incessant search for the preservation of natural, renewable and/or non-renewable resources, as well as the environment in general; create a social system that guarantees stable work, with decent remuneration for all, social and personal security, and cultural preservation; and promote educational projects and plans at all levels, for the entire population. 650 $aBrazil 650 $aEconomic development 650 $aEconomic sustainability 650 $aFamily farms 650 $aRural development 650 $aSocioeconomic development 650 $aSustainable development 650 $aAgricultura Familiar 650 $aAgricultura Sustentável 650 $aDesenvolvimento Agrícola 650 $aDesenvolvimento Sustentável 650 $aEconomia Agrícola 650 $aEconomia da Produção 650 $aPolítica de Desenvolvimento 653 $aFamily farming 653 $aProdutividade das economias 700 1 $aTRINDADE, J. P. P. 700 1 $aVOLK, L. B. da S. 700 1 $aMELLO, L. M. R. de 773 $tIn: MELLO, L. M. R. de; BASSI, N. S. S.; SANTOS, L. A. dos; GERUM, A. F. A. de A. (Ed.). Trabalho decente e crescimento econômico: contribuições da Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. E-book. Cap. 3, p. 23-30.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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