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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  16/05/2003
Data da última atualização:  17/03/2008
Autoria:  GARCIA, A.; SILVA, J. F. V.; LONIEN, G.; BONINI, C.
Título:  Efeito da rotação milho-soja sobre a população de Heterodera glycines, em Pejuçara, RS.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO SUL, 30., 2002, Cruz Alta. Atas e resumos 2002. Cruz Alta: FUNDACEP FECOTRIGO, 2002.
Páginas:  p. 95.
Idioma:  Português
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO19832 - 1UPCPL - --RF 633.3409816R444a
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  15/03/2019
Data da última atualização:  15/03/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MARTINS, M. E. O.; SOUSA, J. R.; CLAUDINO, R. L.; LINO, S. C. O.; VALE, D. A. do; SILVA, A. L. C.; MORAIS, J. P. S.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; SOUZA, B. W. S. de.
Afiliação:  Maria Emanuella O. Martins; Juliana R. Sousa; Rayanne L. Claudino; Sarah Cristina O. Lino; Diego Alves do Vale; André Luis C. Silva; JOAO PAULO SARAIVA MORAIS, CNPA; MEN DE SA MOREIRA DE SOUZA FILHO, CNPAT; Bartolomeu W. S. De Souza.
Título:  Thermal and Chemical Properties of Gelatin from Tilapia (Oreochromis niloticus) Scale.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Journal of Aquatic Food Product Technology, v. 27, n. 10, p. 1120-1133, 2018.
DOI:  https://doi.org/10.1080/10498850.2018.1535530
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Gelatin from the scale of Nile tilapia was extracted and characterized chemically, thermally, and structurally. Scales of Nile tilapia were subjected to acid pretreatment and extraction with water at 60°C. The process yielded 12.1% (m/m) on a dry basis. The 6.67% gelatin solution had a gel strength of 233.5 ± 14g. The amino acid composition revealed that 20.02% was comprised of imino acids and glycine (34.49%) as the most abundant amino acids. The scale gelatin had α1, α2, and β subunits and was thermally stable up to 200ºC. The Fourier transform infrared spectrum showed absorption in the regions of amides A, I, II, and III. The characterization of tilapia scale gelatin showed that the obtained product was similar to commercial gelatin, thereby demonstrating its potential application.
Thesagro:  Extração; Gelatina; Oreochromis Niloticus.
Thesaurus NAL:  Extraction; Gelatin; Scales (integument).
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPA28670 - 1UPCAP - DD
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