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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  19/09/2017
Data da última atualização:  19/09/2017
Autoria:  MEYER, J. H.; LOFGREEN, G. P.
Título:  Evaluation of alfalfa hay by chemical analyses.
Ano de publicação:  1959
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Science, v. 18, n. 4, p. 1233-1242, Nov. 1959.
DOI:  10.2527/jas1959.1841233x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A method has been proposed for a critical evaluation of alfalfa hay quality by the use of chemical analysis. A modification of the crude fiber method was made so that the remaining ash, which was shown to be largely silica, was included in the crude fiber. A study of regression equations relating total digestible nutrients (TDN) and digestible protein to lignin, crude fiber, ?crude fiber plus silica?, and protein revealed that the modified crude fiber was most satisfactory for predicting both TDN and digestible protein. Therefore, determination of dry matter and ?crude fiber plus silica? will allow the prediction of TDN and digestible protein content. Studies of hay sampling devices and variation in composition of hay suggest that core samples ?-inch by 18-inch from 19 bales of hay in a population will provide a representative sample of that lot of hay for chemical analysis so that 95% of the time the predicted TDN will be within one percentage unit. A table of constants is presented which allows the monetary value of alfalfa hay to be calculated relative to the price of barley and cottonseed meal depending on the crude fiber content of the alfalfa hay.
Thesagro:  Medicago Sativa.
Thesaurus Nal:  Chemical composition; Hay.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC34956 - 1ADDAP - PP
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  29/10/2018
Data da última atualização:  14/11/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CASTRO, A.; BATISTA, N. da S.; LATAWIEC, E.; RODRIGUES, A.; STRASSBURG, B.; SILVA, D.; ARAUJO, E. da S.; MORAES, L. F. D. de; GUERRA, J. G. M.; GALVÃO, D.; PINTO, H. A.; MENDES, M.; SANTOS, J. S. dos; RANGEL, M. C.; FIGUEIREDO, M.; CORNELISSEN, G.; HALE, S.
Afiliação:  EDNALDO DA SILVA ARAUJO, CNPAB; LUIZ FERNANDO DUARTE DE MORAES, CNPAB; JOSE GUILHERME MARINHO GUERRA, CNPAB; International Institute for Sustainabilit, RJ.
Título:  The effects of gliricidia-Derived biochar on dequential maize and bean farming.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Sustainability, v. 10, n. 579, p. 2-15, 2018.
ISSN:  2071-1050
DOI:  10.3390/su10030578 www.mdpi
Idioma:  Português
Conteúdo:  The addition of biochar to soils can improve soil fertility and increase agricultural productivity. We carried out a field experiment in which biochar produced from Gliricidia sepium (Jacq.) Kunth exWalp. was added to low-fertility Brazilian planosol and tested to increase the yield of maize (Zea mays) and snap beans (Phaseolus vulgaris L.) in sequential, organic cultivation. Biochar was applied at a 15 t/ha rate, combined or not with Azospirillum Brasiliense inoculation and organic fertilizer (Bokashi). The application of biochar resulted in an increase in soil pH and of the content of macronutrients such as phosphorus and potassium. Contrary to evidence from elsewhere, biochar had a limited effect on increasing maize yield. In the case of beans, when combined with fertilizer, biochar increased the production of beans pods and biomass, but the significant increase was observed only for inoculation. Beans are the principal component of Brazilian diet and increasing productivity of beans is of upmost importance for the poorest in Brazil, and in other tropical countries.
Palavras-Chave:  Brazilian productivity; Maize and beans; Smallholder farming.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB40949 - 1UPCAP - DD2018.001342018.00134
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