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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoVARGAS, M. A. T.; MENDES, I. de C.; CARVALHO, A. M. de; LOBO-BURLE, M.; HUNGRIA, M. Inoculação do feijão, da ervilha e da lentilha. In: SOUSA, D. M. G. de; LOBATO, E. (Ed.). Cerrado: correção do solo e adubação. Brasília: Embrapa Informação Tecnológica, 2004. p. 106-108

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoVARGAS, M. A. T.; MENDES, I. de C.; CARVALHO, A. M. de; LOBO-BURLE, M.; HUNGRIA, M. Inoculacao de leguminosas e manejo de adubos verdes. In: SOUSA, D. M. G. de; LOBATO, E. (Ed.). Cerrado: correcao do solo e adubacao. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2002. p. 97-127.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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3.Imagem marcado/desmarcadoVARGAS. M. A. T.; MENDES, I. de C.; CARVALHO, A. M. de; LOBO-BURLE, M.; HUNGRIA, M. Inoculação de leguminosas e manejo de adubos verdes In: SOUSA, D. M. G. de; LOBATO, E. (Ed.). Cerrado: correção do solo e adubação. 2. ed. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2004. p. 97-127.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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4.Imagem marcado/desmarcadoCORREIA, J. R.; LOBO-BURLE, M.; CALDERANO, S. B.; SPERA, S. T.; GOMES, I. A.; SANTOS, R. D. dos; CAMPOS, J. E. G.; SILVA JÚNIOR, M. C. da; NASCIMENTO, R. de O.; MINELA, G.; REATTO, A.; DUARTE, M. N. Caracterização de ambientes na Chapada dos Veadeiros / Vale do Rio Paranã: contribuição para a Classificação Brasileira de Solos. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados; Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2001. 79 p. (Embrapa Cerrados. Documentos, 47; Embrapa Solos. Documentos, 42).

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Cerrados; Embrapa Solos.

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5.Imagem marcado/desmarcadoCORREIA, J. R.; LOBO-BURLE, M.; CALDELRANO, S. B.; SPERA, S. T.; GOMES, I. A.; SANTOS, R. D. dos; CAMPOS, J. E. G.; SILVA JÚNIOR, M. C. da; NASCIMENTO, R. de O.; MINELA, G.; REATTO, A.; DUARTE, M. N. Caracterização de ambientes na Chapada dos Viadeiros / Vale do Rio Paranã: contribuição para a classificação brasileira de solos. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2001. 79 p. (Embrapa Cerrados. Documentos, 47).

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  28/09/2022
Data da última atualização:  23/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  ANDRE, R. S.; MERCANTE, L. A.; FACURE, M. H. M.; SANFELICE, R. C.; SANTOS, L. F.; SWAGER, T. M.; CORREA, D. S.
Afiliação:  DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA.
Título:  Recent progress in amine gas sensors for food quality monitoring: Novel architectures for sensing materials and systems.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  ACS Sensors, v. 7, 2022.
Páginas:  2104–2131
ISSN:  2379-3694
DOI:  https://doi.org/10.1021/acssensors.2c00639
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The increasing demand for food production has necessitated the development of sensitive and reliable methods of analysis, which allow for the optimization of storage and distribution while ensuring food safety. Methods to quantify and monitor volatile and biogenic amines are key to minimizing the waste of high-protein foods and to enable the safe consumption of fresh products. Novel materials and device designs have allowed the development of portable and reliable sensors that make use of different transduction methods for amine detection and food quality monitoring. Herein, we review the past decade?s advances in volatile amine sensors for food quality monitoring. First, the role of volatile and biogenicamines as a food-quality index is presented. Moreover, a comprehensiveoverview of the distinct amine gas sensors is provided according to the transduction method, operation strategies, and distinct materials (e.g., metal oxide semiconductors, conjugated polymers, carbon nanotubes, graphene and its derivatives, transition metal dichalcogenides, metal organic frameworks, MXenes, quantum dots, and dyes, among others) employed in each case. These include chemoresistive, fluorometric, colorimetric, and microgravimetric sensors. Emphasis is also given to sensor arrays that record the food quality fingerprints and wireless devices that operate as radiofrequency identification (RFID) tags. Finally, challenges and future opportunities on the development of new amine sensors are prese... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Chemiresistive sensors; Optical sensors; Volatile amines; Wireless sensors.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18060 - 1UPCAP - DDPROCI.22/982022/105
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