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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
21/01/1997 |
Data da última atualização: |
13/09/2013 |
Autoria: |
BOKULICH, N.; HWANG, C. F.; LIU, S.; MILLS, K. L. B.; MILLS, D. A. |
Título: |
Profiling the yeast communities of wine fermentations using terminal restriction fragment length polymorphism analysis. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
American Journal of Enology and Viticulture, Reedley, v. 63, n. 2, p. 185-194, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Terminal restriction fragment length polymorphism (TRFLP), used most often to describe bacterial communities, presents a high-throughput, low-cost solution for analyzing mixed yeast communities in wine and other fermentations. In this study, a TRFLP approach was developed for the identification and discrimination of yeasts and used to construct a TRFLP database comprising 121 strains of yeast (representing 24 genera and 72 species) associated with wine and food fermentations. This database exhibits sensitive discrimination among species and robust intraspecific conservation of TRFLP profiles, enabling reliable characterization of mixed yeast communities. The yeast ecology of sweet, botrytized wine fermentations from two separate vintages was analyzed using this database, demonstrating the utility of this method for fast-paced, qualitative detection and identification of differences in yeast community structures over time in a complex, diverse fermentation system. |
Palavras-Chave: |
Levedura; TRFLP. |
Thesagro: |
Fermentação; Uva; Vinho; Vitis Vinifera. |
Thesaurus Nal: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Para informações adicionais entre em contato com cenargen.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
16/01/2009 |
Data da última atualização: |
10/05/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LACERDA, A. F.; BENEVENTI, M. A.; DEL SARTO, R. P.; CRUZ, C. C. M.; OLIVEIRA, G. R.; SILVA, M. S. S.; ROCHA, T. L.; MATTAR, M. C. S.; GROSSI DE SÁ, M. F. |
Afiliação: |
ARIANE FERREIRA LACERDA; M. A. BENEVENTI, UFRGS; R. P. DEL SARTO, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; CLEITON CARLOS MACEDO DA CRUZ; GUSTAVO RAMOS DE OLIVEIRA; MARILIA SANTOS SILVA, EMBRAPA CERRADOS; THALES LIMA ROCHA, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA; MARIA CRISTINA MATTAR DA SILVA, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA; MARIA FÁTIMA GROSSI DE SA, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA. |
Título: |
Methylotrophic yeast expression of sunflower defensin (SD2). |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: ANNUAL MEETING OF SBBQ, 37.; CONGRESS OF THE PABMB, 11., 2008, Águas de Lindóia, SP. Abstracts... Águas de Lindóia: SBBq, 2008. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Inglês |
Thesagro: |
Biotecnologia; Girassol. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00722nam a2200229 a 4500 001 1190440 005 2024-05-10 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aLACERDA, A. F. 245 $aMethylotrophic yeast expression of sunflower defensin (SD2). 260 $aIn: ANNUAL MEETING OF SBBQ, 37.; CONGRESS OF THE PABMB, 11., 2008, Águas de Lindóia, SP. Abstracts... Águas de Lindóia: SBBq$c2008 300 $c1 CD-ROM. 650 $aBiotecnologia 650 $aGirassol 700 1 $aBENEVENTI, M. A. 700 1 $aDEL SARTO, R. P. 700 1 $aCRUZ, C. C. M. 700 1 $aOLIVEIRA, G. R. 700 1 $aSILVA, M. S. S. 700 1 $aROCHA, T. L. 700 1 $aMATTAR, M. C. S. 700 1 $aGROSSI DE SÁ, M. F.
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Registro original: |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
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