Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  02/03/1999
Data da última atualização:  02/03/1999
Autoria:  LINDSAY, W. L.
Afiliação:  Department of Agronomy, Colorado State University, Fort Collins, Colorado.
Título:  Soil and plant relationships associated with iron deficiency with emphasis on nutrient interactions.
Ano de publicação:  1984
Fonte/Imprenta:  Journal of Plant Nutrition, v.7, n.1/5, p.489-500, 1984.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The major cause of iron deficiency in plants is the insolubility of Fe (III) oxides in soils. Minimum solubility occurs in the pH range of 7.4 to 8.5 where the dominant solution species Fe(OH)3 is present at approximately 10-10.4M. The critical level of soluble iron for plants is approximately 10-8M, so the ferric oxides are too insoluble to supply adequate iron to plants unless modifying factors intervene. Major factors that modifity iron solubility relationships insoils include oxidation-reduction processes and the presence of chelating agents. Reduction processes near respiring plant roots enable ferric chelates to dissociate and Fe3+ to reduce to Fe2+. It is necessary for Fe2+ to increase above the critical level to supply adequate iron to plants. Competition of metal ions for chelating agents gives rise to many nutrient interactions. Redox relationships also affets metal solubility relationships in soils. When combined these factors greatly affect iron availability to plants. Important nutrient relationships that modifity iron availability include interactions of iron with zinc, copper, manganese, phosphate, and nitrogen. Examples of these interactions are given to illustrate how the puzzle of iron deficiency is gradually being resolved.
Palavras-Chave:  Deficiency; Iron chlorosis; Plant; Redox; Relacao; Relation.
Thesagro:  Deficiência; Ferro; Planta; Solo.
Thesaurus Nal:  chelation; soil; solubility.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP36858 - 1ADDSP - --SP37043704
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, T. F. L.; OLIVEIRA, D. J. DE A.; COSTA, J. G. da; MARTINEZ GUTIERREZ, M. A.; OLIVEIRA, E. J. de; RIBEIRO JUNIOR, K. A. L.; GOULART, H. F.; RIFFEL, A.; SANTANA, A. E. G. Volatile organic compounds from cassava plants confer resistance to the Whitefly Aleurothrixus aepim (Goeldi, 1886). Insects, v. 14, n. 762, 2023. 14 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Alimentos e Territórios; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Solos / UEP-Recife; Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional