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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  27/06/1995
Data da última atualização:  27/06/1995
Autoria:  LIN, L. P.; PANKRATZ, S.; SADOFF, H. L.
Título:  Ultrastructural and physiological changes occurring upon germination and outgrowth of Azotobacter vinelandii oysis nitrogen fixing soil bacteria.
Ano de publicação:  1978
Fonte/Imprenta:  J. Bacteriol., v.135, n.2, p.641-646, 1978.
Idioma:  Português
Thesagro:  Azotobacter.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB5384 - 1ADCSP - --03844
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  18/12/2018
Data da última atualização:  01/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  VUOLO, M. M.; BATISTA, A. G.; BIASOTO, A. C. T.; CORREA, L. C.; MARÓSTICA JÚNIOR, M. R.; LIU, R. H.
Afiliação:  MILENA MORANDI VUOLO; ÂNGELA GIOVANA BATISTA; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; LUIZ CLAUDIO CORREA, CPATSA; MÁRIO ROBERTO MARÓSTICA JÚNIOR; RUI HAI LIU.
Título:  Red-jambo peel extract shows antiproliferative activity against HepG2 human hepatoma cells.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 124, p. 93-100, 2019.
DOI:  10.1016/j.foodres.2018.08.040
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The peel of thered-jambo concentrates lhe majority of the btoactive compounds and anüoxidant capacíty of the fruít. Mínor phenolíc compounds i.n thís pari of the fruít are stílí unknown, as well as rhe effect of its extracts in ín vuro and in vivo studies, In an ethanolic extract of red-jambo. a wider range cf phenolíc compounds was tnvestígated and the antíoxidant cellular antíoxídant activity and inhtbitiou of HepG2 cell proliferation were evaluated for the first time. Usíng HPLC·FLDIDAD for phenolíc cornpounds dctermlnatíon, gallíc acid, chlorogeníc actd and (- j-epígallocatechín gallate were found for the OOt time lu the peel of ili" red-jambo fruit, Til" anthocyaníns found (cyanidin 3,5-digItlcoside. cyanidin 3-g1ucoside and peonídín 3-g1ucoside) were the flavonoid class strongly correlated with me annoxídant capacíty methods used ia this study (cellular aatíoxidant actívíty and oxygen radical absorbance capacíty). The ethanolíc extract of ilie peel showed slgnlãcam effect 00 reducíng rhe tumoral cell growth and proliferation. Antlprolíferauve activlty of phytochemícals showed no sígnífícant correlauve relatíons wiili total phcnolíc compounds. flavonoíds and anthocyaníns, demonstratíng which lhe anuproliferative effect of the e.xtract could be due to the synergic act:ion among the compounds in redjambo peel.
Palavras-Chave:  Atividade antioxidante; Composto bioativo.
Thesagro:  Jambo.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/204103/1/Red-jambopeelextractshow-2019.pdf
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Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA57855 - 1UPCAP - DD
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