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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, T. V. de. Aspectos ecofisiológicos de uma população de Podocarpus sellowii Klotzsch, localizada na Serra dos Cavalos, Caruaru - Pernambuco. 1991. 152 f. Dissertação (Mestrado em Botânica) - Universidade Federal Rural de Pernambuco, Recife. Orientadora: Dilosa C. Alencar Barbosa.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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2.Imagem marcado/desmarcadoPASSOS, M. A. A.; LIMA, T. V. de; ALBUQUERQUE, J. de L. Quebra de dormencia em sementes de leucena. Revista brasileira de Sementes, v.10, n.2, p.97-102, 1988.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  04/06/2009
Data da última atualização:  11/06/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  BLUM, L. E. B.; AMARANTE, C. V. T.; VALDEBENITO-SANHUEZA, R. M.
Afiliação:  L. E. BLUM, UNB; C. V. T. AMARANTE, UDESC; Rosa Maria Valdebenito Sanhueza, CNPUV.
Título:  Postharvest application of the yeast Cryptococcus laurentii reduces apple rots.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, The Hague, n. 682, pt 3, p. 2109-2113, 2005.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Rots might be responsible for substantial post-harvest losses on apples (Malus domestica). The blue mold caused by Penicillium expansum, the bitter rot caused by Glomerella cingulata and the ?bull?s-eye rot? induced by Pezicula malicorticis are among the most common rots. Great attention has been given to less environmental damaging alternatives for the control of post-harvest diseases. The post-harvest application of yeasts, such as Cryptococcus laurentii, is one of the options to control fruit rots. This study was carried out to test the efficiency of C. laurentii on fruit rots control in ?Fuji? and ?Gala? apples. After application of treatments by immersion, the fruits were stored in laboratory (15-20°C and 60-70% RH) or in cold storage (1°C and 90-95% RH). The pathogens were applied at the concentration of 102 conidia mL-1, the yeast at 107 cells mL-1 and the fungicides at 150 mg l-1. An isolate (36) of C. laurentii was as efficient as the fungicides (thiabendazole and iprodione) to reduce apple fruit rots (G. cingulata, P. expansum, and P. malicorticis). In cold storage trials, C. laurentii was as efficient as the fungicides (thiabendazole, iprodione, chlorhexidine digluconate, sodium dichloro-s-triazinetrione, sodium dicloroisocyanurate and sodium hypochlorite) to reduce P. expansum fruit rot. The application of C. laurentii did not affect flesh firmness and total soluble solids content of the fruits.
Thesagro:  Doença de planta; Fruticultura; Fungo; Glomerella Cingulata; Maçã; Penicillium Expansum.
Thesaurus NAL:  Cryptococcus laurentii.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/196028/1/POSTHARVEST.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV11211 - 1UPCAP - DD
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