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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  09/01/2020
Data da última atualização:  09/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  DA SILVA, M. J. R.; PADILHA, C. V. da S.; LIMA, M. dos S.; PEREIRA, G. E.; VENTURINI FILHO, W. G.; MOURA, M. F.; TECCHIO, M. A.
Afiliação:  Marlon Jocimar Rodrigues da Silva, São Paulo State University (Unesp), School of Agriculture, Campus Botucatu, Avenida Universitária, n° 3780–CEP 18610-034, Altos do Paraíso, Botucatu, SP, Brazil; Carla Valéria da Silva Padilha, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Campus Petrolina, Rod. BR 407 Km 08, S/N, Jardim São Paulo, CEP 56314-520Petrolina, PE, Brazil; Marcos dos Santos Lima, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Campus Petrolina, Rod. BR 407 Km 08, S/N, Jardim São Paulo, CEP 56314-520Petrolina, PE, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; Waldemar Gastoni Venturini Filho, São Paulo State University (Unesp), School of Agriculture, Campus Botucatu, Avenida Universitária, n° 3780–CEP 18610-034, Altos do Paraíso, Botucatu, SP, Brazil; Mara Fernandes Moura, Centro APTA de Frutas, Instituto Agronômico, Avenida Luiz Pereira do Santos, 1500, CEP 13.214-820, Jundiaí, SP, Brazil; Marco Antonio Tecchio, São Paulo State University (Unesp), School of Agriculture, Campus Botucatu, Avenida Universitária, n° 3780–CEP 18610-034, Altos do Paraíso, Botucatu, SP, Brazil.
Título:  Grape juices produced from new hybrid varieties grown on Brazilian rootstocks - Bioactive compounds, organic acids and antioxidant capacity.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 289, p. 714-722, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.03.060
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to assess the content of bioactive compounds, organic acids and antioxidantcapacity of grape juices from Isabel Precoce, BRS Carmem, BRS Cora and IAC 138-22 Máximo varieties grown onthe 'IAC 766?and 'IAC 572?rootstocks under tropical conditions in Brazil. In general, the color attributes of the'Isabel Precoce' juice were inferior to those of the other juices due to their low anthocyanin content. In contrast,'IAC 138-22 Máximo' juices showed the highest content of most individual anthocyanins,flavonols,trans-re-sveratrol and total phenolic compounds, and thus, higher antioxidant capacity. Except for 'BRS Carmem', all thejuices presented higher sugar accumulation when 'IAC 766?was used. This rootstock also contributed to theaccumulation oft-resveratrol and most of individual anthocyanins in the 'IAC 138-22 Máximo' juices. However,the monomeric anthocyanin content was higher in 'BRS Carmem' juices when 'IAC 572?rootstock was used.
Palavras-Chave:  Ácidos orgânicos; Capacidade antioxidante; Color measurements; Composto bioativo; Hybrid grapes; Scion-rootstock combination; Suco de uva; Variedade BRS Carmem; Variedade BRS Cora; Variedade Isabel Precoce; VariedadeIAC 13; Vitis labruscaL.
Thesagro:  Uva.
Thesaurus Nal:  Phenolic compounds; Resveratrol.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208383/1/1-s2.0-S0308814619305370-main.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV18409 - 1UPCAP - DD
CPATSA59995 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  12/11/2020
Data da última atualização:  12/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SEVERO, D. R. T.; WERLANG, R. A.; MORI, A. P.; BALDI, K. R. A.; MENDES, R. E.; SURIAN, S. R. S.; COLDEBELLA, A.; KRAMER, B.; TREVISOL, I. M.; GOMES, T. M. A.; SILVA, V. S.
Afiliação:  DIEGO RODRIGO TORRES SEVERO, Cidasc; RAFAEL ANDRÉ WERLANG, IFC/Concórdia; ANA PAULA MORI, UFRGS; KELEN REGINA ASCOLI BALDI, IFC/Concórdia; RICARDO EVANDRO MENDES, IFC/Concórdia; SORAYA REGINA SACCO SURIAN, IFC/Concórdia; ARLEI COLDEBELLA, CNPSA; BEATRIS KRAMER, CNPSA; IARA MARIA TREVISOL, CNPSA; TEANE MILAGRES AUGUSTO GOMES, IFC/Concórdia; VIRGINIA SANTIAGO SILVA, CNPSA.
Título:  Health profile of free-range wild boar (Sus scrofa) subpopulations hunted in Santa Catarina State, Brazil.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Transboundary and Emerging Diseases, 29 jul. 2020.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1111/tbed.13752.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Wild boars represent a potential dissemination source of important pathogens to public and animal health, since they can host several pathogens. This study aimed to evaluate the health profile of wild boars hunted for population control in the state of Santa Catarina (SC), south of Brazil. For this study, tissue and blood samples were collected from 61 wild boars hunted from October 2017 to November 2018. All 61 serum samples were screened for antibodies by different assays, presenting the following seroprevalence: 52.4% for porcine circovirus type 2 (PCV2); 21.3% for Leptospira spp.; 19.7% for Mycoplasma hyopneumoniae; 13.1% for hepatitis E virus (HEV); and 9.8% for influenza A virus (IAV). No seroreaction was observed for Brucella spp. and classical swine fever virus (CSFV). At necropsy, the main lesions observed were evidence of pulmonary metastrongylid parasites, haemorrhagic lymph nodes and white-spotted liver. Histopathological analyses mainly showed interstitial pneumonia, bronchopneumonia and bronchi-associated lymphoid tissue (BALT) hyperplasia. There was a significant association between metastrongylid parasitism and BALT hyperplasia in lungs. Pathological findings of wild boars indicate that the assessed individuals were not exposed to notifiable diseases, such as CSFV, African swine fever virus and foot-and-mouth disease, which cause economic damage by non-tariff trade barriers. However, the detection of antibodies against PCV2 and M. hyopneumoniae, pat... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Doenças emergentes; Necropsia.
Thesagro:  Javali; Sanidade Animal; Saúde Pública; Sus Scrofa Domesticus; Transmissão de Doença.
Thesaurus NAL:  Animal health; Emerging diseases; Necropsy; Public health; Sus scrofa; Wild boars.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA21981 - 1UPCAP - DD
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