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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  16/03/2018
Data da última atualização:  25/02/2019
Autoria:  LOIOLA, M. V. G.; BITTENCOURT, R. F.; RODRIGUES, A. S.; FERRAZ, P. A.; LIMA, M. C. C.; CARVALHO, C. V. D.; FILHO, A. de L. R.
Afiliação:  Marcus Vinícius Galvão Loiola, Universidade Federal da Bahia/Escola de Medicina Veterinária e Zootecnia.; Rodrigo Freitas Bittencourt, Universidade Federal da Bahia/Escola de Medicina Veterinária e Zootecnia.; Alexandra Soares Rodrigues, Universidade Federal da Bahia/Escola de Medicina Veterinária e Zootecnia.; Priscila Assis Ferraz, Universidade Federal da Bahia/Escola de Medicina Veterinária e Zootecnia.; Marcos Chalhoub Coelho Lima, Universidade Federal da Bahia/Escola de Medicina Veterinária e Zootecnia.; Caio Victor Damasceno Carvalho, Universidade Federal da Bahia/Escola de Medicina Veterinária e Zootecnia.; Antonio de Lisboa Ribeiro Filho, Universidade Federal da Bahia/Escola de Medicina Veterinária e Zootecnia.
Título:  Oral progesterone supplementation for beef cattle after insemination in TAI programs.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 1, p. 105-112, jan. 2018.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Suplementação com progesterona oral para gado de corte após a inseminação em programas de IATF.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effects of supplementation with melengestrol acetate (MGA), after timed artificial insemination (TAI), on the conception rate of Nellore cows, according to cyclicity during the protocol, estrus expression between intravaginal device withdrawal and insemination, and diameter of the largest follicle at the time of insemination, in order to identify predictors of the use of MGA. Multiparous lactating cows (577) were subjected to a hormonal protocol for ovulation synchronization. On day -2 of the protocol, the animals were painted with a marker on the base of their tail. On day 0, they were evaluated for estrus expression; the preovulatory follicle diameter (POFD) was measured by ultrasonography, and the artificial insemination was performed. The animals were assigned to two experimental groups according to the supplementation or not with 0.50 mg MGA, between 13 and 18 days after TAI. Pregnancy diagnosis was performed using an ultrasound examination 35 days after TAI. A positive effect of the treatment with MGA on the conception rate occurred generally in animals in anestrus, irrespective of the estrus expression. For animals treated with MGA, only those with POFD greater than 14 mm showed better conception rates that the control group.
Palavras-Chave:  Acetato de melengestrol; Anestrous.
Thesagro:  Bovino; Ciclo estral; Fertilidade animal; Inseminação.
Thesaurus Nal:  Animal fertility; Cattle; Insemination; Melengestrol.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174020/1/Oral-progesterone-supplementation-for-beef.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE62290 - 1UPEAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  25/06/2019
Data da última atualização:  03/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  TELES, A. S. C.; CHÁVEZ, D. W. H.; OLIVEIRA, R. A.; BON, E. P. S.; TERZI, S. da C.; SOUZA, E. F. de; GOTTSCHALK, L. M. F.; TONON, R. V.
Afiliação:  Aline S. C. Teles, UFRJ; Davy W. H. Chávez, UFRRJ; Raul A. Oliveira, UFRJ; Elba P. S. Bon, UFRJ; SELMA DA COSTA TERZI, CTAA; ERIKA FRAGA DE SOUZA, CTAA; LEDA MARIA FORTES GOTTSCHALK, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA.
Título:  Use of grape pomace for the production of hydrolytic enzymes by solid-state fermentation and recovery of its bioactive compounds.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 120, p. 441-448, jun. 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodres.2018.10.083
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Antioxidant capacity; Aspergillus niger3T5B8; Biomass hydrolytic enzymes; Fermentative process.
Thesagro:  Antioxidante; Aspergillus Niger; Fermentação.
Thesaurus NAL:  Enzymes; Proanthocyanidins.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA14633 - 1UPCAP - DD
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