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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  11/09/2012
Data da última atualização:  11/09/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVEIRA, K. C. da; GUERRA, N. B.; LIMA, L. L. de A.; ANDRADE, S. A. C.; PEREIRA, G. E.
Afiliação:  Karina C. da Silveira, UFPE; Nonete B. Guerra, UFPE; Luciana L. de A. Lima, UFPE; Samara A. C. Andrade, UFPE; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV.
Título:  Tropical Brazilian wines: influence of the cultivar and rootstock on the characterization and stability of in bottles.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: [s.n.], 2012.
Páginas:  Não paginado.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
ISSN:  2304-7992.
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo. IUFoST 2012.
Conteúdo:  Given the importance of phenolic compounds for the quality of wine, tropical wines prepared from Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon and Marselan grown over different rootstocks were characterized and evaluated for their stability during 12 months of storage in bottles. The wines, prepared under identical microvinification conditions and stored in a wine cellar acclimatized to 18° ± 1ºC with a relative humidity of 60%, were characterized with respect to their phenolic compositions and chromatic characteristics and were monitored during storage. The samples differed significantly in their phenolic compositions and chromatic characteristics. The Syrah/1103-P displayed greater total polyphenols, total anthocyanins and total tannins contents, although the Tempranillo/IAC-313 displayed greater color intensity, which demonstrates the influence of the cultivars and the rootstock. During the bottle aging process, the wines of the 1103-P rootstock, with the exception of the anthocyanin contents, displayed greater stability in the contents of other phenolic compounds and the tonality. The results of the present study demonstrate the importance of the evaluated parameters as a tool for the classification and discrimination of the wines prepared with Vitis vinifera L. grow over different rootstocks.
Palavras-Chave:  Brasil; Caracterização; Estabilidade; Grape; Porta-enxerto; Vinho tropical; Wine.
Thesagro:  Análise organoléptica; Análise química; Enologia; UVA; Variedade; Vinho.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV14110 - 1UPCRA - CDCD00286
CPATSA50545 - 1UPCRA - CD886
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  28/01/2013
Data da última atualização:  22/01/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MENDES, T. A. de O.; LOBO, F. P.; RODRIGUES, T. S.; LUIZ, G. F. R.; ROCHA, W. D. da; FUJIWARA, R. T.; TEIXEIRA, S. M. R.; BARTHOLOMEU, D. C.
Afiliação:  TIAGO ANTÔNIO DE OLIVEIRA MENDES, UFMG; FRANCISCO PEREIRA LOBO, CNPTIA; THIAGO SOUZA RODRIGUES, CEFET-MG; GABRIELA FLÁVIA RODRIGUES LUIZ, UFMG; WANDERSON DUARTE DA ROCHA, UFPR; RICARDO TOSHIO FUJIWARA, UFMG; SANTUSA MARIA RIBEIRO TEIXEIRA, UFMG; DANIELLA CASTANHEIRA BARTHOLOMEU, UFMG.
Título:  Enrichment of repeats in proteins of protozoan parasites relates to the ability to invade host cells and evade host immune response.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE BRAZILIAN ASSOCIATION FOR BIOINFORMATICS AND COMPUTATIONAL BIOLOGY, 8., 2012, Campinas. Abstract book... Ribeirão Preto: AB3C, 2012.
Páginas:  Não paginado.
Idioma:  Inglês
Notas:  X-MEETING 2012.
Conteúdo:  Here, we investigated whether there is a bias in the repetitive content found in the predicted proteomes of six exclusively extracellular, and seventeen obligate intracellular protozoan parasites, as well as four free-living protists and tried to correlate the results with the distinct ecological niches they occupy and with distinct protein functions.
Palavras-Chave:  Adaptive evolution; Evolução adaptativa; Evolução do genoma; Genome evolution; Host-parasite interaction; Interação hóspede-parasita.
Thesaurus NAL:  Genome.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/75461/1/enrichment.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA17158 - 1UPCRA - DD
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