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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
19/09/2022 |
Data da última atualização: |
19/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FARIA, S. M. de; LIMA, H. C. de; ESPIRITO SANTO, C. do. |
Afiliação: |
SERGIO MIANA DE FARIA, CNPAB; CARMELITA DO ESPIRITO SANTO, CNPAB. |
Título: |
Additional studies of the nodulation status of legume species in Brazil. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
Plant and Soil, v. 200,p. 185-192, 1998. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A survey of nodulation was carried out in seven regions of Brazil and the nodulation status of 131 legume species is reported. Nodulation is reported for the first time in 46 species and six genera, representing 35% of the examined species. Two of the genera were non-nodulating: Martiodendron and Nissolia, and four nodulating: Riedeliella, Bergeronia, Goldmania. Moreover the last tribe of Mimosoideae yet to be examined for nodulation Mimoziganthus, was shown to be nodulated. The nodulation pattern is discussed in the light of the taxonomy of the family. |
Palavras-Chave: |
Nodule; Tree. |
Thesaurus Nal: |
Legumes; Rhizobiaceae. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01086naa a2200193 a 4500 001 2146603 005 2022-09-19 008 1998 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFARIA, S. M. de 245 $aAdditional studies of the nodulation status of legume species in Brazil.$h[electronic resource] 260 $c1998 520 $aA survey of nodulation was carried out in seven regions of Brazil and the nodulation status of 131 legume species is reported. Nodulation is reported for the first time in 46 species and six genera, representing 35% of the examined species. Two of the genera were non-nodulating: Martiodendron and Nissolia, and four nodulating: Riedeliella, Bergeronia, Goldmania. Moreover the last tribe of Mimosoideae yet to be examined for nodulation Mimoziganthus, was shown to be nodulated. The nodulation pattern is discussed in the light of the taxonomy of the family. 650 $aLegumes 650 $aRhizobiaceae 653 $aNodule 653 $aTree 700 1 $aLIMA, H. C. de 700 1 $aESPIRITO SANTO, C. do 773 $tPlant and Soil$gv. 200,p. 185-192, 1998.
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Registro original: |
Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 107 | |
2. | | LIMA, H. C. de. Region Amazonica Brasileña-Occidental. In: MESA REDONDA SOBRE MICROEMPRESAS AGROINDUSTRIALES COMO FACTOR DE DESARROLLO SOSTENIBLE DE LA REGION AMAZONICA, 1995, Lima. Memorias... Lima: TCA, 1995. p. 58-59. (TCA, 30).Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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7. | | COSTA, A. M.; LIMA, H. C. de; FALEIRO, F. G. Avances y perspectiva para aprovechamiento integral de frutos del maracuyá. MORERA, M. P.; COSTA, A. M.; FALEIRO, F. G.; CARLOSAMA, A. R.; CARRANZA, C. (Ed.). Maracuyá: de los recursos genéticos al desarollo tecnológico. Brasília, DF: Proimpress, 2018. p. 181-191.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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10. | | COSTA, A. M.; LIMA, H. C. de; FALEIRO, F. G. Avanços e perspectiva para aproveitamento integral de frutos do maracujazeiro. In: MORERA, M. P.; COSTA, A. M.; FALEIRO, F. G.; CARLOSAMA, A. R.; CARRANZA, C. Maracujá: dos recursos genéticos ao desenvolvimento tecnológico. Brasília, DF: Proimpress, 2018. p. 183-192.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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12. | | LIMA, H. C. de; CENCI, S. A.; RINALDI, M. M. Colheita e pós-colheita. In: FALEIRO, F. G.; JUNQUEIRA, N. T. V. (Ed. téc.). Maracujá: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2016. 341 p. (Coleção 500 perguntas, 500 respostas). cap. 17. p. 198-205.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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15. | | LIMA, H. C. de; MARTINS-DA-SILVA, R. C. V. Elizabetha R.H.Schomb. ex Benth. In: FORZZA, R. C.; BAUMGRATZ, J. F. A.; BICUDO, C. E. M.; CARVALHO JÚNIOR, A. A.; COSTA, A.; COSTA, D. P.; HOPKINS, M.; LEITMAN, P. M.; LOHMANN, L. G.; MAIA, L. C.; MARTINELLI, G.; MENEZES, M.; MORIM, M. P.; COELHO, M. A. N.; PEIXOTO, A. L.; PIRANI, J. R.; PRADO, J.; QUEIROZ, L. P.; SOUZA, V. C.; STEHMANN, J. R.; SYLVESTRE, L. S.; WALTER, B. M. T.; ZAPPI, D. (Ed.). Catálogo de plantas e fungos do Brasil. Rio de Janeiro: Andrea Jakobsson Estúdio: Instituto de Pesquisas Jardim Botânico do Rio de Janeiro, 2010. v. 2, p. 1034.Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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18. | | HENRIQUE, J. R.; PEREIRA, B. G.; LIMA, H. C. de; MADALENA, J. O. de M. Análise sensorial de uma sobremesa láctea a base de fibra de casca de maracujá vermelho. In: ENCONTRO DE JOVENS TALENTOS DA EMBRAPA CERRADOS, 4., 2009, Planaltina, DF. Resumos apresentados... Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2009. p. 88-89 (Embrapa Cerrados. Documentos, 243).Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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Registros recuperados : 107 | |
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