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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  24/04/2015
Data da última atualização:  13/05/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  AVILA, V. S. de; BRUM, P. A. R. de; KLEIN, C. H.; CONTRI, D.; COLDEBELLA, A.; LIMA, G. J. M. M. de.
Afiliação:  VALDIR SILVEIRA DE AVILA, CNPSA; PAULO ANTÔNIO RABENSCHALAG DE BRUM; CLAUDETE HARA KLEIN, CNPSA; BASF; ARLEI COLDEBELLA, CNPSA; GUSTAVO JULIO MELLO M DE LIMA, CNPSA.
Título:  Farelo de soja geneticamente modificado é equivalente aos demais farelo de soja convencionais utilizados em rações para frangos de corte.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: CONFERÊNCIA FACTA, 2014, Atibaia. [Anais...] Campinas: Fundação APINCO de Ciência e Tecnologia Avícolas, 2014. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Com este estudo objetivou-se avaliar o desempenho de frangos de corte alimentados com ração contendo farelo de soja evento CV127, geneticamente modificada, tolerante aos herbicidas do grupo químico das Imidazolinonas, tendo como testemunhas os farelos de soja convencionais CONQUISTA, MONSOY 8001 e COODETEC 217.
Thesagro:  Farelo; Frango de corte; Nutrição; Ração; Soja.
Thesaurus Nal:  Animal nutrition; Broiler chickens; Feeds; Soybean meal.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/122723/1/final7507.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA20030 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  23/06/2023
Data da última atualização:  26/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 3
Autoria:  BORGES, E. N.; ARAÚJO, C. de A.; MONTEIRO, B. S.; SILVA, A. S.; ALBUQUERQUE, L. de F.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C.; SOUZA, R. C. de; ARAÚJO, A. O. de.
Afiliação:  ELIZÂNGELA NUNES BORGES, UNIVASF; CLEYTON DE ALMEIDA ARAÚJO, UNIVASF; BEATRIZ SILVA MONTEIRO, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Baiano, Senhor do Bonfim, BA; ANTONIO SOUSA SILVA, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Baiano, Senhor do Bonfim, BA; LÍVIAN DE FREITAS ALBUQUERQUE, UNIVASF; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; FLEMING SENA CAMPOS, Department of Animal Science, Universidade Federal do Maranhão, Chapadinha, BA; GLAYCIANE COSTA GOIS, UNIVASF; RENILDE CORDEIRO DE SOUZA, UNIVASF; ALESSANDRA OLIVEIRA DE ARAÚJO, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Baiano, Senhor do Bonfim, BA.
Título:  Buffel grass pre-dried as a modulator of the fermentation, nutritional and aerobic stability profile of cactus pear silage.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  New Zealand Journal of Agricultural Research, May, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1080/00288233.2023.2212173
Idioma:  Inglês
Notas:  On line.
Conteúdo:  This study aimed to evaluate fermentation losses and the fermentation profile of cactus pear silage with buffel grass predried. Five levels of inclusion of buffel grass pre-dried in cactus pear silage (0%; 15%; 25%; 35% and 45% on a dry matter basis) were evaluated with 6 replications, in a completely randomised design. After 90 storage days, silos were opened and silages were analysed. The density, effluent losses, buffering capacity, flieg index, mineral matter, organic matter, crude protein, total carbohydrates and total digestible nutrients content were quadratically influenced (P < 0.05) of the inclusion of buffel grass pre-dried in cactus pear silage. The inclusion of buffel grass predried promoted a decreasing on gas losses, maximum pH, final pH during stability and CO2 production at the three exposure times, and an increasing on dry matter recovery, temperature, pH, electrical conductivity, ammonia nitrogen, dry matter, neutral and acid detergent fibre, and hemicellulose contents in the cactus pear silages. The inclusion of up to 35% buffel grass pre-dried in cactus pear silage represents a viable strategy in the process of nutrient conservation and fermentation quality. In addition to presenting low carbon production during aerobic stability.
Palavras-Chave:  Capacidade de memoria.
Thesagro:  Capim Buffel; Composição Química; Dióxido de Carbono; Fermentação; Matéria Seca; Palma Forrageira; Silagem; Temperatura.
Thesaurus NAL:  Carbon dioxide; Chemical composition; Dry matter content; Pastures; Silage; Silage making; Temperature.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154587/1/Buffel-grass-pre-dried-as-a-modulator-of-the-fermentationnutritional-and-aerobic-stability-profile-of-cactus-pear-silage-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60470 - 1UPCAP - DD
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