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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Soja; Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
07/11/1995 |
Data da última atualização: |
07/04/2015 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
ALBINO, L. F. T.; JAENISCH, F. R. F.; LIMA, G. J. M. M. de; GOMES, P. C.; BARBIERI, D. |
Afiliação: |
Embrapa Suínos e Aves, Concórdia, SC. |
Título: |
Avaliação de subprodutos da industrialização de óleo de soja como fonte de energia em rações para frangos de corte. |
Ano de publicação: |
1993 |
Fonte/Imprenta: |
Concórdia: EMBRAPA-CNPSA, 1993. |
Páginas: |
2 p. |
Série: |
(EMBRAPA-CNPSA. Comunicado Técnico, 200). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Os subprodutos da industrializacao de oleos disponiveis atualmente no mercado estao sendo usados em racoes animais, principalmte na industria avicola, como ingrediente de alta densidade energetica a um custo razoaavel. O produto mais comum no mercado e o oleo de soja em suas diversas formas resultantes do processo industrial. |
Palavras-Chave: |
Broiler; By-products; Subprodutos. |
Thesagro: |
Alimentação; Frango de Corte; Industrialização; Nutrição; Óleo; Ração; Soja; Subproduto. |
Thesaurus Nal: |
nutrition. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/58592/1/CUsersPiazzonDocuments200.pdf
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Marc: |
LEADER 01221nam a2200325 a 4500 001 1434266 005 2015-04-07 008 1993 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aALBINO, L. F. T. 245 $aAvaliação de subprodutos da industrialização de óleo de soja como fonte de energia em rações para frangos de corte. 260 $aConcórdia: EMBRAPA-CNPSA$c1993 300 $a2 p. 490 $a(EMBRAPA-CNPSA. Comunicado Técnico, 200). 520 $aOs subprodutos da industrializacao de oleos disponiveis atualmente no mercado estao sendo usados em racoes animais, principalmte na industria avicola, como ingrediente de alta densidade energetica a um custo razoaavel. O produto mais comum no mercado e o oleo de soja em suas diversas formas resultantes do processo industrial. 650 $anutrition 650 $aAlimentação 650 $aFrango de Corte 650 $aIndustrialização 650 $aNutrição 650 $aÓleo 650 $aRação 650 $aSoja 650 $aSubproduto 653 $aBroiler 653 $aBy-products 653 $aSubprodutos 700 1 $aJAENISCH, F. R. F. 700 1 $aLIMA, G. J. M. M. de 700 1 $aGOMES, P. C. 700 1 $aBARBIERI, D.
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
16/10/2017 |
Data da última atualização: |
16/10/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SOUZA, A. V. de; SANTOS, U. S. dos; CORRÊA, R. M.; SOUZA, D. D. de; OLIVEIRA, F. J. V. de. |
Afiliação: |
ANA VALERIA VIEIRA DE SOUZA, CPATSA; UILIANE SOARES DOS SANTOS; RICARDO MONTEIRO CORRÊA, IFMG, Campus Bambuí, Bambuí, MG; DANILO DIEGO DE SOUZA; FLÁVIO JOSÉ VIEIRA DE OLIVEIRA, Uneb, Campus III, Juazeiro, BA. |
Título: |
Essential oil content and chemical composition of Lippia gracilis Schauer cultived in the Sub-meddle São Francisco Valley. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Essential Oil Bearing Plants, v. 20, n. 4, p. 983-994, 2017. |
ISSN: |
0976-5026 |
DOI: |
10.1080/0972060X.2017.1377117 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Lippia gracilis is a native species of the Caatinga, whose leaves have significant potential for economic use by chemical and pharmaceutical industries due to the presence of thymol and carvacrol. Considering the lack of agronomic data for the species, especially for semi-arid conditions where it is possible to find natural populations, the aim of this work was to assess the effects of drought and different doses of organic fertilization in biomass production and content, yield and chemical composition of the essential oil. The experiment was conducted with 16 treatments that consisted of presence and absence of organic fertilizer, mineral fertilizer and irrigation. The analyzed variables after 120 days of culture were: total length until the last leaf, fresh weight of aerial parts with stem, leaf dry weight a nd fresh weight, content and chemical composition of essential oil, and moisture. In the conditions where this st udy was conducted, it was observed that the organic and mineral fertilization and irrigation positively inf luenced the production of biomass and essential oil content. However, cultivation methods did not significantly affect the chemical composition of essential oils, which shows the hardiness of the species to changes in availability of water and nutrients. |
Palavras-Chave: |
Alecrim do mato; Bioma caatinga; Essential oil; Lippia gracilis; Planta nativa. |
Thesagro: |
Composição Química; Óleo essencial; Planta medicinal; Verbenaceae. |
Thesaurus NAL: |
carvacrol; Medicinal plants; thymol. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165130/1/Ana-valeria-2017.pdf
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Marc: |
LEADER 02321naa a2200337 a 4500 001 2077445 005 2017-10-16 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0976-5026 024 7 $a10.1080/0972060X.2017.1377117$2DOI 100 1 $aSOUZA, A. V. de 245 $aEssential oil content and chemical composition of Lippia gracilis Schauer cultived in the Sub-meddle São Francisco Valley.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aLippia gracilis is a native species of the Caatinga, whose leaves have significant potential for economic use by chemical and pharmaceutical industries due to the presence of thymol and carvacrol. Considering the lack of agronomic data for the species, especially for semi-arid conditions where it is possible to find natural populations, the aim of this work was to assess the effects of drought and different doses of organic fertilization in biomass production and content, yield and chemical composition of the essential oil. The experiment was conducted with 16 treatments that consisted of presence and absence of organic fertilizer, mineral fertilizer and irrigation. The analyzed variables after 120 days of culture were: total length until the last leaf, fresh weight of aerial parts with stem, leaf dry weight a nd fresh weight, content and chemical composition of essential oil, and moisture. In the conditions where this st udy was conducted, it was observed that the organic and mineral fertilization and irrigation positively inf luenced the production of biomass and essential oil content. However, cultivation methods did not significantly affect the chemical composition of essential oils, which shows the hardiness of the species to changes in availability of water and nutrients. 650 $acarvacrol 650 $aMedicinal plants 650 $athymol 650 $aComposição Química 650 $aÓleo essencial 650 $aPlanta medicinal 650 $aVerbenaceae 653 $aAlecrim do mato 653 $aBioma caatinga 653 $aEssential oil 653 $aLippia gracilis 653 $aPlanta nativa 700 1 $aSANTOS, U. S. dos 700 1 $aCORRÊA, R. M. 700 1 $aSOUZA, D. D. de 700 1 $aOLIVEIRA, F. J. V. de 773 $tJournal of Essential Oil Bearing Plants$gv. 20, n. 4, p. 983-994, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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