|
|
![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
18/12/2017 |
Data da última atualização: |
12/06/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANTOS JUNIOR, L. A.; LIMA, E. M. B.; THIRÉ, R. M. S. M.; SILVA, A. L. N. |
Afiliação: |
L. A. Santos Junior, UFRJ; EDLA MARIA BEZERRA LIMA, CTAA; Rossana Mara da Silva Moreira Thiré, UFRJ; A. L. N. Silva, UFRJ. |
Título: |
Effect of addition of mango's seed shell (MSS) in green HDPE properties. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON NATURAL POLYMERS, BIOPOLYMERS AND BIOMATERIALS, 5., 2017. Rio de Janeiro. Applications from macro to nanoscale. Rio de Janeiro: Synergia Editora : Universidade Federal do Rio de Janeiro, 2017. |
Páginas: |
p. 152. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
ICNP. Ref. 155. Editores: Fernando Gomes de Souza Junior, Romildo Dias Toledo Filho, Sabu Thomas. |
Conteúdo: |
The use of by-products from food industry is an important challenge task all around the world. Mango seeds are agro-industrial by-product available in large quantities in tropical countries. They are basically composed of shell and almond. The shell covers the almond, and contains large amounts of cellulose, lignocellulose and lignin [1]. Nowadays, plastics from petroleum are expected to fully decompose in thousands of years. Thus, the development of sustainable products is an alternative for petroleum based materials due to the reduction of carbon dioxide emissions and to generation of a more economic opportunity for the agricultural sector. |
Palavras-Chave: |
HDPE; Pit. |
Thesagro: |
Casca; Manga; Resíduo Orgânico; Semente; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus Nal: |
Food technology; Mangoes; Polyethylene; Seeds. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01728naa a2200313 a 4500 001 2082773 005 2024-06-12 008 2017 bl --- 0-- u #d 100 1 $aSANTOS JUNIOR, L. A. 245 $aEffect of addition of mango's seed shell (MSS) in green HDPE properties.$h[electronic resource] 260 $c2017 300 $ap. 152. 500 $aICNP. Ref. 155. Editores: Fernando Gomes de Souza Junior, Romildo Dias Toledo Filho, Sabu Thomas. 520 $aThe use of by-products from food industry is an important challenge task all around the world. Mango seeds are agro-industrial by-product available in large quantities in tropical countries. They are basically composed of shell and almond. The shell covers the almond, and contains large amounts of cellulose, lignocellulose and lignin [1]. Nowadays, plastics from petroleum are expected to fully decompose in thousands of years. Thus, the development of sustainable products is an alternative for petroleum based materials due to the reduction of carbon dioxide emissions and to generation of a more economic opportunity for the agricultural sector. 650 $aFood technology 650 $aMangoes 650 $aPolyethylene 650 $aSeeds 650 $aCasca 650 $aManga 650 $aResíduo Orgânico 650 $aSemente 650 $aTecnologia de Alimento 653 $aHDPE 653 $aPit 700 1 $aLIMA, E. M. B. 700 1 $aTHIRÉ, R. M. S. M. 700 1 $aSILVA, A. L. N. 773 $tIn: INTERNATIONAL CONFERENCE ON NATURAL POLYMERS, BIOPOLYMERS AND BIOMATERIALS, 5., 2017. Rio de Janeiro. Applications from macro to nanoscale. Rio de Janeiro: Synergia Editora : Universidade Federal do Rio de Janeiro, 2017.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
21/05/2014 |
Data da última atualização: |
17/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ARAUJO, M. R. A. de; VASCONCELOS, H. E. M.; SOUSA, F. B. de. |
Afiliação: |
MARCELO RENATO ALVES DE ARAUJO, CNPC; HELENIRA ELLERY MARINHO VASCONCELOS, CNPC; FRANCISCO BENI DE SOUSA, CNPC. |
Título: |
Resgatando e preservando a base genética da Bacia do Rio Curu, Ceará: alguns resultados e considerações preliminares. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA E SOCIOLOGIA RURAL, 44., 2006, Fortaleza. Questões agrárias, educação no campo e desenvolvimento. Fortaleza: Embrapa Agroindustria Tropical, 2006. 10 f. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Ambiente; Ambientes adversos; Melhoramento genético; Resgate de germoplasma. |
Thesagro: |
Agricultura familiar. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/102401/1/AAC-Resgatando-e-preservando.pdf
|
Marc: |
LEADER 00793nam a2200181 a 4500 001 1986680 005 2022-05-17 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aARAUJO, M. R. A. de 245 $aResgatando e preservando a base genética da Bacia do Rio Curu, Ceará$balguns resultados e considerações preliminares.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA E SOCIOLOGIA RURAL, 44., 2006, Fortaleza. Questões agrárias, educação no campo e desenvolvimento. Fortaleza: Embrapa Agroindustria Tropical, 2006. 10 f.$c2006 650 $aAgricultura familiar 653 $aAmbiente 653 $aAmbientes adversos 653 $aMelhoramento genético 653 $aResgate de germoplasma 700 1 $aVASCONCELOS, H. E. M. 700 1 $aSOUSA, F. B. de
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|