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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
17/02/2012 |
Data da última atualização: |
18/04/2018 |
Autoria: |
SOUZA, A. P. de; LEONEL, S.; SILVA, A. C. da. |
Afiliação: |
Adilson Pacheco de Souza, Universidade Federal de Mato Grosso, Instituto de Ciências Agrárias e Ambientais; Sarita Leonel, Universidade Estadual Paulista, Departamento de Produção Vegetal; Andréa Carvalho da Silva, Universidade Federal de Mato Grosso, Instituto de Ciências Agrárias e Ambientais. |
Título: |
Basal temperature and thermal sum in phenological phases of nectarine and peach cultivars. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 12, p. 1588-1596, dez. 2011 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Temperatura basal e soma térmica em fases fenológicas de cultivares de nectarineira e pessegueiro. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate basal temperature, thermal sum at different phenological stages, phenological phase duration, yield and seasonality of one nectarine and 14 peach cultivars, between 2006 and 2009. The considered phenological phases were: pruning-sprouting; sprouting-flowering, from swollen bud to open flower; flowering-fruiting, from petal fall to medium-sized fruit; and ripening. Minimum basal temperatures (Tb) obtained were: pruning-sprouting, 8°C, irrespective of the cultivars; sprouting-flowering, 10°C, except for 'Cascata 968', which required 8°C Tb; flowering-fruiting, 12°C, except for 'Oro Azteca', which required 14°C Tb; ripening, 14°C, except for 'Sunblaze', 'Diamante Mejorado' and 'Precocinho' with 12°C Tb. For most cultivars, the maximum basal temperatures were 30, 34, 34 and 28ºC for phases pruning-sprouting, sprouting-flowering, flowering-fruiting and ripening, respectively. 'Turmalina', 'Marli' and 'Tropic Beauty' showed average yields of 3,945.0, 3,969.3 and 3,954.0 kg ha-1, respectively, in 2009, while the nectarine 'Sunblaze' showed around 3,900 kg ha-1 in 2008 and 2009. The cultivars differed for their total cycle and for the accumulated thermal sums which varied, respectively, from 245 days and 1,881.4 degree-days for 'Oro Azteca', to144 days and 1,455.7 degree-days for 'Precocinho'. |
Palavras-Chave: |
Degree day; Graus-dia; Thermal unit; Unidade térmica. |
Thesagro: |
Prunus Persica. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/54435/1/46n12a02.pdf
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Marc: |
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Registros recuperados : 12 | |
4. | | TECCHIO, M. A.; MOURA, M. F.; TEIXEIRA, L. A. J.; PIRES, E. J. P.; LEONEL, S. Influence of rootstocks and pruning times on yield and on nutrient content and extraction in 'Niagara Rosada' grapevine. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 49, n. 5, p. 340-348, maio. 2014. Título em português: Influência de porta?enxertos e épocas de poda na produtividade e no teor e na extração de nutrientes na videira 'Niagara Rosada'.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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5. | | FERRAZ, R. A.; LEONEL, S.; SEGANTINI, D. M.; ANTUNES, L. E. C. Fructificación efectiva de los cultivares de durazno Dourãdo, Kampai y Rubimel, en la región de Botucatu, São Pao, Brasil. In: ENCUENTRO TRES FRONTERAS, 4.; ENCUENTRO INTERNACIONAL SIN FRONTERAS EN EL CULTIVO DE DURAZNERO, 2., 2011, Mendonza. [Anais...]. Mendonza: INTA, 2011.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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6. | | FERRAZ, R. A.; LEONEL, S.; SEGANTINI, D. M.; ANTUNES, L. E. C. Brotación en yemas florales de los cultivares de duraznos Dourãdo, Kampai y Rubimel, en la región de Botucatu, Sao Pao, Brasil. In: ENCUENTRO TRES FRONTERAS, 4.; ENCUENTRO INTERNACIONAL SIN FRONTERAS EN EL CULTIVO DE DURAZNERO, 2., 2011, Mendonza. [Anais...]. Mendonza: INTA, 2011.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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7. | | FERRAZ, R. A.; LEONEL, S.; SEGANTINI, D. M.; TECCHIO, M. A.; ANTUNES, L. E. C. Yield and crop cycle time of peaches cultivated in subtropical climates and subjected to different pruning times. Semina. Ciências Agrárias, Londrina, v. 36, n. 6, suplemento 2, p. 4099-4106, 2015.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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8. | | FERRAZ, R. A.; LEONEL, S.; SOUZA, J. M. A.; FERREIRA, R. B.; MODESTO, J. H.; ARRUDA, L. L. Phenology, vegetative growth, and yield performance of fig in Southeastern Brazil . Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 55, e01192, 2020. Título em português: Fenologia, crescimento vegetativo e rendimento de figueira no Sudeste do Brasil.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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11. | | COSER, G. M. de A. G.; SILVA, M. S. C. da; MACEDO, C. K. B. de; MAGRINI, F. P.; LEONEL, S.; HAWERROTH, F. J. Efeito de temperaturas e períodos de exposição ao frio na brotação de gemas de amoreira-preta cv. Tupy. In: SEMINÁRIO BRASILEIRO SOBRE PEQUENAS FRUTAS, 9., 2017, Vacaria, RS. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2017.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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12. | | TECCHIO, M. A.; SILVA, M. J. R. da; PAIVA, A. P. M.; MOURA, M. F.; TERRA, M. M.; PIRES, E. J. P.; LEONEL, S. Phenological, physicochemical, and productive characteristics of 'Vênus' grapevine onto rootstocks. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e00335, 2019. Título em português: Características fenológicas, físico-químicas e produtivas da uva 'Vênus' em porta-enxertos.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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