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1.Imagem marcado/desmarcadoLOS, P. R.; SIMÕES, D. R. S.; LEONE, R. de S.; BOLANHO, B. C.; CARDOSO, T.; DANESI, E. D. G. Viability of peach palm by-product, Spirulina platensis, and spinach for the enrichment of dehydrated soup. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 11, p. 1259-1267, Nov. 2018. Título em português: Viabilidade de subproduto de pupunha, Spirulina platensis e espinafre para enriquecimento de sopa desidratada.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  21/08/2003
Data da última atualização:  24/02/2010
Autoria:  CORRADINI, E.; CARVALHO, A. J. F. de; CURVELO, A. A. S.; MATTOSO, L. H. C.
Afiliação:  Embrapa Instrumentação Agropecuária, São Carlos, SP.
Título:  Preparation and characterization of starch and zein blends.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  In: MATTOSO, L. H. C.; LEÃO, A.; FROLLINI, E. (Ed.). Natural polymers and compósites IV. [São Carlos: EMBRAPA: USP; S.l.: UNESP, 2002]. 4 f. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In this work blends of starch and zein, a hidrophobic corn protein, were prepared varying the content of zein from 0% to 80% and using glycerol as plasticizer. Blends were processed in a intensive batch mixer connected to a torque rheometer. The mixtures obtained were moded by compression at 160°C from which the specimens for mechanical test were prepared. The results show that the additon of zein improves the mixing process since it decreases the melting viscosity. Tensile strength presents small variation with addition of zein, while Young's Modulus increases and elongation decrease sharply.
Palavras-Chave:  Blends; Natural polymers; Polímero natural; Tensile test.
Thesaurus NAL:  starch; zein.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA7963 - 1UPCSP - --PROCI-02.001072002.00107
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