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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  09/08/2006
Data da última atualização:  19/03/2008
Autoria:  MORALES, A. M. R.; LEMOS, E. G. M.; FUGANTI, R.; CARARETO-ALVES, L.; MARIN, S. R. R.; SILVA, J. F. V.; DIAS, W. P.; ARIAS, C. A. A.; FARIAS, J. R. B.; NEPOMUCENO, A. L.
Título:  Quantificação relativa da expressão do gene xiloglucana endotransglicosilase em linhagens de soja resistentes e suscetíveis a Meloidogine javanica.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO CENTRAL DO BRASIL, 28., 2006, Uberaba. Resumos... Londrina: Embrapa Soja: Fundação Meridional: Fundação Triângulo, 2006.
Páginas:  p. 287-288.
Série:  (Embrapa Soja. Documentos, 272).
Idioma:  Português
Notas:  Organizado por Odilon Ferreira Saraiva, Regina Maria Villas Boas de Campos Leite, Janete Lasso Ortiz.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO26523 - 1UMTPL - --RF 633.3409817R444r
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  08/12/2017
Data da última atualização:  09/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  FREITAS, M. N. de; ROSA, S. D. V. F. da; CLEMENTE, A. da C. S.; PEREIRA, C. C.
Afiliação:  MARCELLA NUNES DE FREITAS, ESALQ; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC; ALINE DA CONSOLAÇÃO SAMPAIO CLEMENTE, UFLA; CRISTIANE CARVALHO PEREIRA, UFLA.
Título:  Relevance of endo-ß-mannanase enzyme in coffee seed deterioration process.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  African Journal of Agricultural Research, v. 12, n. 15, p. 1253-1258, April, 2017
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The endo-?-mannanase acts on the hemicellulose fraction of the endosperm cell walls, mainly mannans and galactomannans. This process weakens cell walls and allows radicle protrusion during seed germination, but may also occur during the deterioration process. Thus, the aim of this research was to determine the activity of endo-?-mannanase enzyme in dry coffee seeds and in soaked seeds, evaluating its relationship between physiological qualities. Coffee seeds obtained by different processing methods (natural, fermented and demucilated) and drying (sun, shade and dryer) were used. Seed quality was evaluated by germination and tetrazolium tests, and the endo-?-mannanase enzyme activity was determined in dry seeds and after 10 days of soaking. From the results, it was concluded that there is significant inverse relationship between the physiological quality of coffee seeds and the expression of endo-?-mannanase, and seeds with lower percentages of germination and viability of embryos have a higher activity of the enzyme. After ten days of soaking, coffee seeds had higher expression of endo-?-mannanase as compared to the dry seeds for all treatments of fruit processing and drying.
Palavras-Chave:  Physiological quality; Processing.
Thesaurus NAL:  Drying; Endosperm; Hemicellulose.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/168537/1/Relevance-of-endo-B-mannanase.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1211 - 1UPCAP - DD
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