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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  13/07/2011
Data da última atualização:  06/05/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MELLIGAN, F.; AUCCAISE, R.; NOVOTNY, E. H.; LEAHY, J. J.; HAYES, M. H. B.; KWAPINSKI, W.
Afiliação:  F. MELLIGAN, UNIVERSITY OF LIMERICK; R. AUCCAISE; ETELVINO HENRIQUE NOVOTNY, CNPS; J. J. LEAHY, UNIVERSITY OF LIMERICK; M. H. B. HAYES, UNIVERSITY OF LIMERICK; W. KWAPINSKI, UNIVERSITY OF LIMERICK.
Título:  Pressurised pyrolysis of Miscanthus using a fixed bed reactor.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Bioresource Technology, v. 102, n. 3, p. 3466-3470, Feb. 2011.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.biortech.2010.10.129
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Miscanthus x giganteus was pyrolysed, in a fixed bed reactor in a constant flow of dinitrogen gas, at a rate of 13 °C/min from ambient to 550 °C, then held for 25 min at this temperature. The pressures employed ranged from atmospheric to 26 bar. The major compounds identified in the bio-oil were water, phenol, and phenol derivatives. The water contents impact on the usefulness of the bio-oil as a fuel. However, the phenols could provide useful platform chemicals and products. The properties of the char were determined using elemental analyses, surface area measurements using the Brunauer–Emmett–Teller equation, a calorimetric bomb, Scanning Electron Microscopy, and solid state 13C NMR spectroscopy. The chars were highly carbonised, especially at the higher pressures, and provided thermally stable materials. Pressure impacted greatly on the surface area. Char formed at atmospheric pressure had a surface area of 162 m2/g, whereas that from the highest pressure applied was only 0.137 m2/g.
Palavras-Chave:  Bio-oil; Char.
Thesaurus Nal:  pyrolysis.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS15853 - 1UPCAP - DD2011.00071
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  09/08/1999
Data da última atualização:  25/06/2020
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  FAGERIA, N. K.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF.
Título:  Avaliação do estado nutricional do arroz.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  In: BRESEGHELLO, F.; STONE, L. F. (Ed.). Tecnologia para o arroz de terras altas. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 1998.
Páginas:  p. 59-66.
ISBN:  85-7437-004-5
Idioma:  Português
Conteúdo:  Análise da planta. Amostragem. Interpretação. Avaliação visual de deficiências nutricionais.
Thesagro:  Arroz; Cerrado; Deficiência Nutricional; Nutrição Vegetal; Oryza Sativa.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF14873 - 1UPCPL - PP19981998
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