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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  28/05/1996
Data da última atualização:  28/05/1996
Autoria:  MOYA-LEON, M.A.; JOHN, P.
Afiliação:  Department of Agricultural Botany, Plant science laboratories, The University of Reading, Reading RG6 6AS, U.K.
Título:  Purification and biochemical characterization of 1-Aminocyclopropane-1-carboxylate oxidase from banana fruit.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Phytochemistry, v.39, n.1, p.15-20, 1995.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A novel method using PEG and ammonium sulphate was used to concentrate ACC oxidase from a crude extract prepared fron the pulp of ripe fruit of banana (Musa AAA group, Cavendish subgroup). The 145-fold purification of the ACC oxidase to electrophoretic homogeneity was carried out in four chromatographic steps: hydrophobic interaction, anion exchange, chromatofocusing and gel filtration. The molecular mass of the purified enzyme was estimated to be 40 000 by gel filtration and 36 000 by SDS-PAGE, indicating that the enzyme is active asa monomer. The enzyme was recognized by a polyclonal antibody directed against a recombinant polypeptide derived from the tomato ACC oxidase, showing that the banana enzyme shares immunogenic epitopes with ACC oxidasses from other fruits. An isoelectric point at pH 4.9 was estimated by chromatofocusing. The Km with respct to ACC was found to be 56 uM. Ascorbate, fe and sodium bicarbonate were required for the activity of the enzyme, and the presence of ascorbate was found to be necessary to avoid loss of activity during the purification. In general, the properties of the ACC oxidasse from this monocotyledonous source resemble those of the enzyme previously purified from apple fruit.
Palavras-Chave:  1-aminocylopropane-1-carboxylate (ACC) oxidase; Cavendish subgroup; Cultivar cavendish; Enzimas; Enzime; Enzimology; Fruit; Hormone; Musa AAA group; Musa spp.
Thesagro:  Banana; Fruta; Hormônio; Musaceae.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF3732 - 1ADCAP - --581.05581.05
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1.Imagem marcado/desmarcadoXAUD, H. A. M.; TONINI, H.; LOUREIRO, E. B.; PAOLINETI, V. W.; RAMALHO, M. Biomassa aérea de espécies arbóreas em plantios experimentais em área de floresta de Roraima. Boa Vista: Embrapa Roraima , 2006. (Embrapa Roraima. Comunicado Técnico, 24).
Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Biblioteca(s): Embrapa Roraima.
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2.Imagem marcado/desmarcadoDIAZ, V. S.; ZANATTA, R. A. F.; AMÊNDOLA, D.; PAOLINETI, V. W.; LIMA, A. D.; SEOANE, C. E. S. Produção de açaí a partir dos frutos do palmito juçara. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 7., 2008, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2008. 1 CD-ROM. Resumo.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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