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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  30/09/1998
Data da última atualização:  08/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CHENG, S. S.; NAZARE, R. F. R. de; BARBOSA, W. C.; CARVALHO, J. E. U. de; SOUZA, V. A. B. de; ALMEIDA, F. C. M. de; LEÃO, P. L. de S.; RODRIGUES, R. H. H.
Afiliação:  SIMON SUHWEN CHENG, CPATU; RAIMUNDA FATIMA RIBEIRO DE NAZARE, CPATU; WILSON CARVALHO BARBOSA, CPATU; JOSE EDMAR URANO DE CARVALHO, CPATU; VALDOMIRO AURÉLIO BARBOSA DE SOUZA, BOLSISTA CNPQ/CPATU; FÁTIMA CONCEIÇÃO MORAES DE ALMEIDA, BOLSISTA CNPQ/CPATU; PEDRO LAERTE DE SOUZA LEÃO, BOLSISTA CNPQ/CPATU; RUTH HELENA HENRIQUES RODRIGUES, BOLSISTA CNPQ/CPATU.
Título:  Comportamento agroindustrial de quatorze cultivares de batata-doce (Ipomoea batatas) na Amazônia Oriental.
Ano de publicação:  1986
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO DO TRÓPICO ÚMIDO, 1., 1984, Belém, PA. Anais. Belém, PA: EMBRAPA-CPATU, 1986. v. 3, p. 315-319.
Série:  (EMBRAPA-CPATU. Documentos, 36).
Idioma:  Português
Notas:  v.3 Culturas temporárias.
Palavras-Chave:  Adaptation; Agronomic characteristics; Batata-doce; Belém; Brasil; Característica agronômica; Pará.
Thesagro:  Aclimatação; Produtividade; Proteína Bruta; Variedade.
Thesaurus Nal:  Amazonia; crude protein; sweet potatoes; varieties; yields.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/67007/1/CPATU-Doc36-v3P315.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU23996 - 1UMTAA - PP630.601S612a1991.00087
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  28/04/2014
Data da última atualização:  28/04/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  NAKATANI, A. S.; FERNANDES, M. F.; SOUZA, R. A. de; SILVA, A. P. da; REIS-JUNIOR, F. B. dos; MENDES, I. C.; HUNGRIA, M.
Afiliação:  ANDRÉ SHIGUEYOSHI NAKATANI, Fundação Araucária - Pós-doctor; MARCELO FERREIRA FERNANDES, CPATC; ROSINEI APARECIDA DE SOUZA, IAPAR; ADRIANA PEREIRA DA SILVA, Fundação Araucária - Pós-doctor; FABIO BUENO DOS REIS JUNIOR, CPAC; IEDA DE CARVALHO MENDES, CPAC; MARIANGELA HUNGRIA DA CUNHA, CNPSO.
Título:  Effects of the glyphosate-resistance gene and of herbicides applied to the soybean crop on soil microbial biomass and enzymes.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Field Crops Research, v. 162, p. 20-29, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Glyphosate, a broad-spectrum herbicide used for the non-selective control of weeds, inhibits 5-enolpyruvylshikimate-3-phosphate synthase, a key enzyme in the synthesis of aromatic amino acidsin the shikimic acid pathway in plants, fungi and bacteria, thus impairing the synthesis of proteinsrequired for various life processes. Soybean genetically engineered to be glyphosate resistant (GR orRoundup Ready, RR) represents the most cultivated transgenic crop globally, including Brazil. There areconcerns about the effects of RR transgenic soybean and of glyphosate on soil microbial communitiesand their functioning. Our study was designed to detect changes in soil microbial biomass-carbon (MB-C) and -nitrogen (MB-N) and in enzyme activities [beta-glucosidase (GLU) and acid phosphatase (PHO)]in a large set of field trials performed at six sites in Brazil for two cropping seasons. We evaluated theeffects of the RR transgene, glyphosate and weed management (RR soybean + glyphosate vs. conventionalsoybean + conventional herbicides), with three pairs of nearly isogenic soybean cultivars evaluated persite. Soils were sampled from the 0?10 cm layer, between cropped lines, during the cropping seasons2004/2005 and 2005/2006, at the R2 stage of soybean growth. Univariate and contrast analyses wereperformed in addition to multivariate analyses including all four microbial variables, and denominatedas soil microbial variables (SMV). In general, microbial parameters and SMV were not affected by... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Qualidade da soja; Soja transgêncica.
Thesagro:  Soja.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC33971 - 1UPCSP - PPS1614S1614
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