|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
30/07/2015 |
Data da última atualização: |
17/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MATTOS, B. D.; CADEMARTORI, P. H. G. de; LAZZAROTTO, M.; MAGALHAES, W. L. E. |
Afiliação: |
Bruno Dufau Mattos, Doutorando da UFPR; Pedro Henrique Gonzalez de Cademartori, Doutorando da UFPR; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF. |
Título: |
Thermal analysis of byproducts from fast-pyrolysis of Eucalyptus flour. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Thermal Analysis, v. 7, p. 139-142, 2015. |
Descrição Física: |
Disponível na internet. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Edição dos Anais do 7º Simpósio de Análise Térmica, 2015, Bauru. |
Conteúdo: |
Fast pyrolysis is the thermal decomposition of biomass in the absence of oxygen. This study aims to evaluate thermal analysis of byproducts from fast-pyrolysis of Eucalyptus wood fines. The pyrolysis was conducted in a pilot-scale at 500°C and 100 mm H2O. Charcoal from this process showed high ash content (over than 20%) and incomplete carbonization. Aqueous extract and bio-oil showed similar thermal decomposition events. However, mass percentage decomposed at each temperature was different between these samples. |
Palavras-Chave: |
Bio óleo; Espécie exótica; Extrato aquoso. |
Thesagro: |
Carvão. |
Thesaurus Nal: |
Eucalyptus. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/127265/1/2015-MarceloL-SIAT-ThermalAnalysis.pdf
|
Marc: |
LEADER 01255nam a2200229 a 4500 001 2021037 005 2016-02-17 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMATTOS, B. D. 245 $aThermal analysis of byproducts from fast-pyrolysis of Eucalyptus flour.$h[electronic resource] 260 $aBrazilian Journal of Thermal Analysis, v. 7, p. 139-142$c2015 300 $cDisponível na internet. 500 $aEdição dos Anais do 7º Simpósio de Análise Térmica, 2015, Bauru. 520 $aFast pyrolysis is the thermal decomposition of biomass in the absence of oxygen. This study aims to evaluate thermal analysis of byproducts from fast-pyrolysis of Eucalyptus wood fines. The pyrolysis was conducted in a pilot-scale at 500°C and 100 mm H2O. Charcoal from this process showed high ash content (over than 20%) and incomplete carbonization. Aqueous extract and bio-oil showed similar thermal decomposition events. However, mass percentage decomposed at each temperature was different between these samples. 650 $aEucalyptus 650 $aCarvão 653 $aBio óleo 653 $aEspécie exótica 653 $aExtrato aquoso 700 1 $aCADEMARTORI, P. H. G. de 700 1 $aLAZZAROTTO, M. 700 1 $aMAGALHAES, W. L. E.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registros recuperados : 124 | |
61. | | LAZZAROTTO, M.; RIBEIRO, L. S.; CORDOBA, L. do P.; GODOY, R. C. B. de; SCHNITZLER, E. Thermal tool in the evaluation of the "pinhão'' (seed of Araucaria angustifolia) starch aimed agroindustrial process. Brazilian Journal of Thermal Analysis, v. 7, p. 144-147, 2015. Disponível na internet. Edição dos Anais do 7º Simpósio de Análise Térmica, 2015, Bauru.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
63. | | ÁVILA, S.; SILVA, T. M. F. S. S.; BEUX, M. R.; LAZZAROTTO, M.; RIBANI, R. H. Impacto da pasteurização e desumificação na qualidade de meis de Tetragonisca angustula. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE APICULTURA, 22.; CONGRESSO BRASILEIRO DE MELIPONICULTURA, 7., 2018, Joinville. Polinização, tecnologia oportunidades e desafio para o criador de abelha no Brasil: anais. Joinville: CBA, 2018. p. 184.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
68. | | LAZZAROTTO, S. R. da S.; BET, C. D.; HORNUNG, P. S.; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E. Induced effects by oxidation with potassium permanganate on the thermal, morphological, colorimetric and pasting properties of corn starch. Ukrainian Food Journal, v. 6, n. 2, p. 197-210, 2017.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 5 |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
71. | | HORNUNG, P. S.; OLIVEIRA, C. S. de; LAZZAROTTO, M.; LAZZAROTTO, S. R. da S.; SCHNITZLER, E. Investigation of the photo-oxidation of cassava starch granules: thermal, rheological and structural behaviour. Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 123, n. 3, p. 2129-2137, Mar. 2016.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
74. | | MIRESKI, M. C.; MEDEIROS, A. C. de S.; WENDLING, I.; PEÑA PEÑA, M. L.; LAZZAROTTO, M. Seeds dehydration and embryonic development of Ilex paraguariensis. Informativo ABRATES, Brasília, DF, v. 25, n. 2, set. 2015. Edição de resumos do 19º Congresso Brasileiro de Sementes, Foz do Iguaçu, 2015.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
75. | | HORNUNG, P. S.; LAZZAROTTO, S, R. da S.; OLIVEIRA, C. S. de; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E. Simultaneous TG-DTA and DSC techniques on pinhão starch double modified. Brazilian Journal of Thermal Analysis, v. 7, p. 104-107, 2015. Disponível na internet. Edição dos Anais do 7º Simpósio de Análise Térmica, 2015, Bauru.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
80. | | BRITO, F. C. de; ÁVILA, S.; PACHECO, S. D. G.; SILVEIRA, A. C. da; VARGAS, V. M. F.; LAZZAROTTO, M. Avaliação do desenvolvimento dos frutos de Ilex paraguariensis St.Hil. In: SEMANA DE APERFEIÇOAMENTO EM ENGENHARIA FLORESTAL DA UFPR, 2., 2018, Curitiba. Anais. Curitiba: CIFLOMA, 2018. 4 p.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
Registros recuperados : 124 | |
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|