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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
30/07/2015 |
Data da última atualização: |
17/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LAZZAROTTO, M.; RIBEIRO, L. S.; CORDOBA, L. do P.; GODOY, R. C. B. de; SCHNITZLER, E. |
Afiliação: |
MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; Lucas Stiegler Ribeiro, Universidade Estadual de Ponta Grossa; Layse do Prado Cordoba, Universidade Estadual de Ponta Grossa; ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; Egon Schnitzler, Universidade Estadual de Ponta Grossa. |
Título: |
Thermal tool in the evaluation of the "pinhão'' (seed of Araucaria angustifolia) starch aimed agroindustrial process. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Thermal Analysis, v. 7, p. 144-147, 2015. |
Descrição Física: |
Disponível na internet. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Edição dos Anais do 7º Simpósio de Análise Térmica, 2015, Bauru. |
Conteúdo: |
''Pinhão'' is an important source of food for inhabitants in the subtropical region of South America. Gelatinization temperatures for ''pinhão'' are smaller than for corn and cassava starches, bringing advantages in industrial processes. The ''pinhão'' starches of the 4 different provenances were subjected to dilutions of 1:4, 1:5 e 1:6, in water. The starches were evaluated using DSC to determine gelatinization characteristics of them. The results showed that the source and dilutions have influence in the gelation process of the starch. |
Palavras-Chave: |
Gelatinization process; Pinhão starch. |
Thesaurus Nal: |
differential scanning calorimetry. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/127252/1/2015-MarceloLSIAT-ThermalTool.pdf
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Marc: |
LEADER 01331nam a2200217 a 4500 001 2021015 005 2016-02-17 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aLAZZAROTTO, M. 245 $aThermal tool in the evaluation of the "pinhão'' (seed of Araucaria angustifolia) starch aimed agroindustrial process.$h[electronic resource] 260 $aBrazilian Journal of Thermal Analysis, v. 7, p. 144-147$c2015 300 $cDisponível na internet. 500 $aEdição dos Anais do 7º Simpósio de Análise Térmica, 2015, Bauru. 520 $a''Pinhão'' is an important source of food for inhabitants in the subtropical region of South America. Gelatinization temperatures for ''pinhão'' are smaller than for corn and cassava starches, bringing advantages in industrial processes. The ''pinhão'' starches of the 4 different provenances were subjected to dilutions of 1:4, 1:5 e 1:6, in water. The starches were evaluated using DSC to determine gelatinization characteristics of them. The results showed that the source and dilutions have influence in the gelation process of the starch. 650 $adifferential scanning calorimetry 653 $aGelatinization process 653 $aPinhão starch 700 1 $aRIBEIRO, L. S. 700 1 $aCORDOBA, L. do P. 700 1 $aGODOY, R. C. B. de 700 1 $aSCHNITZLER, E.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
17/06/2015 |
Data da última atualização: |
21/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MELLO, L. G. de; BRISTOT, M.; DRUM, M. A.; PIRES, J. L. F.; DALMAGO, G. A.; VARGAS, L.; STRIEDER, M. L. |
Afiliação: |
LUIZ GUSTAVO DE MELLO; MATHEUS BRISTOT; MAICON ANDREO DRUM; JOAO LEONARDO FERNANDES PIRES, CNPT; GENEI ANTONIO DALMAGO, CNPT; LEANDRO VARGAS, CNPT; MERCIO LUIZ STRIEDER, CNPT. |
Título: |
Arranjo de plantas em trigo: atualização visando aumento no rendimento de grãos. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: MOSTRA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 9.; MOSTRA DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TRIGO, 6., 2014, Passo Fundo. A construção de um cientista!: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2015. |
Páginas: |
p. 24. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Orientador: João Leonardo Fernandes Pires. |
Palavras-Chave: |
Espaçamento entre linhas. |
Thesagro: |
Densidade de Semeadura; Triticum Aestivum. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/125495/1/2014-Mostra-Graduacao-p24.pdf
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Marc: |
LEADER 00851nam a2200229 a 4500 001 2017855 005 2017-12-21 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMELLO, L. G. de 245 $aArranjo de plantas em trigo$batualização visando aumento no rendimento de grãos.$h[electronic resource] 260 $aIn: MOSTRA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 9.; MOSTRA DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TRIGO, 6., 2014, Passo Fundo. A construção de um cientista!: resumos. Brasília, DF: Embrapa$c2015 300 $ap. 24. 500 $aOrientador: João Leonardo Fernandes Pires. 650 $aDensidade de Semeadura 650 $aTriticum Aestivum 653 $aEspaçamento entre linhas 700 1 $aBRISTOT, M. 700 1 $aDRUM, M. A. 700 1 $aPIRES, J. L. F. 700 1 $aDALMAGO, G. A. 700 1 $aVARGAS, L. 700 1 $aSTRIEDER, M. L.
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Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
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