Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  05/09/1995
Data da última atualização:  05/09/1995
Autoria:  GUNASEKARAN, P.; SUNDARESAN, P.; RAJA, N. U.; LAKSHMANAN, M.
Afiliação:  Department of Microbiology, School, of biological Sciences, Mandurai Kamaraj University, Madurai 625 021, India.
Título:  Effect of pH, temperature and nutrients on the germination of a vesicular-arbuscular mycorrhizal fungus, Glomus fasciculatum in vitro.
Ano de publicação:  1987
Fonte/Imprenta:  Proc. Indian Acad. Sci. (Plant Sci.), V.97, n.3, p.231-234, june1987.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effect of various pH (5-5, 6-5, 7-5 and 8-5) and temperature (20,25 and 30C) on germination of spores of glomus fasciculatum on 1% water agar was studied. Maximum germination (81.3%) occurred at pH 6-5 at 25C. Spore germination was also studied with other nutrient media such as corn meal agar, modified Hepper medium, charcoal agar (0-01%) and soil extrac agar. A significant increase was observed in charcoal agar and soil extrac agar (+ 13.4% and + 10.9% respectively).
Palavras-Chave:  Vesicular-arbuscular mycorrhiza.
Thesagro:  Glomus Fasciculatum; Ph.
Thesaurus Nal:  nutrients; temperature.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF16022 - 1ADCSP - --10.051
Voltar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional