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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  03/06/1998
Data da última atualização:  24/08/2021
Autoria:  KLEIN, A. L.; FERRAZ, L. C. C. B.; OLIVEIRA, J. C. de.
Título:  Comportamento de diferentes maracujazeiros em relação ao nematoide formador de galhas.
Ano de publicação:  1984
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v. 19, n. 2, p. 207-209, fev. 1984.
Idioma:  Português
Notas:  Título em inglês: Behaviour of different passionfruit plants related to the root-knot nematode.
Conteúdo:  RESUMO - Estudou-se o comportamento de diferentes espécies de maracujazeiro Passiflora spp disponíveis em nosso meio, quando inoculadas com o nematoide formador de galhas Meloidogyne incógnita. As avaliações foram feitas 80 dias após a inoculação do parasito, com base nos números de galhas e de ootecas observados nos sistemas radiculares das plantas. Verificou-se que Passiflora alata, P. giberti, P. maliformis e P. serrato digitata mostraram elevada suscetibilidade, enquanto que P. caerulea, P. edulis e P. edulis f. flavicarpa foram bastante resistentes. ABSTRACT - This paper deals with the behaviour of different passionfruit species when inoculated with the root-knot nematode Meloidogyne Incognita. Evaluations were made 80 days after inoculation with the nematode, basad on number of gall and oothecas observed on the root systems of the plants. Passiflora alata, P. giberti, P. maliformis, and P. serrato digitata were considered highly susceptible, whereas P. caerulea, P. edulis and P. edulis f. flavicarpa showed high resistance.
Thesagro:  Galha; Maracujá; Meloidogyne Incognita; Nematóide; Passiflora Edulis; Passiflora Edulis Flavicarpa; Sistema Radicular.
Thesaurus Nal:  Meloidogyne; Passiflora alata; Passiflora edulis f. edulis; Passiflora edulis f. flavicarpa; Passiflora maliformis; Passion fruits; Root galls; Root systems.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/225447/1/Comportamento-diferentes-maracujazeiros-1984.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE19857 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  30/01/2015
Data da última atualização:  22/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  TORREZAN, R.; ROCHA, J. E. D.; BARRETO, M. V. de S.; OLIVEIRA, J. A.; ALBIERI, R. C.; SILVA, F. T.
Afiliação:  RENATA TORREZAN, CTAA; JOAO EUGENIO DIAZ ROCHA, CTAA; MAURICIO VIVAS DE SOUZA BARRETO, CTAA; JOSÉ ARIMATHÉA OLIVEIRA, IFRJ; RICARDO CRIVANO ALBIERI, UFRRJ; FERNANDO TEIXEIRA SILVA, CTAA.
Título:  Popularization actions of food science and technology in south and metropolitan regions of Rio de Janeiro state.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL PUBLIC COMMUNICATION OF SCIENCE AND TECHNOLOGY CONFERENCE, 13, Salvador, 2014. Proceeedings...
Páginas:  7 P.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The ignorance on concepts and practices in Food Science and Technology (FS&T) and the lack of specialized staff in agricultural educational institutions are factors that limit the interest of future technical on this topic. Such limitations may be overcome through actions to awaken curiosity and motivate the training technical to care for all matters of FS&T, constituting current educational techniques and encouraging the interest by potential agribusiness activity. Thus, was established a partnership between Embrapa Food Technology, Federal Institute of Education, Science and Technology of Rio de Janeiro - Campus Nilo Peçanha (IFRJ) and the Technical College of Rural University (CTUR). It was carried out a diagnosis of physical and educational structure of these institutions and localities conditions. Subsequently, the popularization of FS&T gave through five courses of capacitance, construction of web page and a discussion forum. It was constructed a network of relationships and communication that includes the actors concerned development in these localities and produced materials to disseminate these information. The point of views of the participants of courses and of the event were evaluated. The data showed that the activities were mostly positive and which are necessary new actions.
Palavras-Chave:  Agricultura e educação; Cursos de treinamento; Popularização da ciência no Rio de Janeiro.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/117198/1/v36n3a13.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA12544 - 1UPCAA - PP2014/1822014.00182
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