Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  11/10/2006
Data da última atualização:  12/11/2015
Autoria:  KIRKHAM, M. B.
Título:  Principles of soil and plant water relations
Ano de publicação:  0
Fonte/Imprenta:  ELSEVIER/Academic Press
Páginas:  500
Idioma:  Português
Conteúdo:  Definitions of physical units and the international system; strucutre and properties of water; tensiometers; soil-water terminology and applications; static water in soil; water movement in saturated soil; field capacity, wilting point, available water, and the non-limiting water range; penetrometer measurements; measurement of oxygen diffusion rate; infiltration; pore volume; time domain reflectometry to measure volumetric soil water content; root anatomy and poiseuille's law for water flow in roots; gardner's equation for water movement to plant roots; measurement of water potential with termocouple psychrometers; measurement of water potential with pressure chambers; stem anatomy and measurement of osmotic potential and turgor potential using pressure-volume curves; the ascent of water in plants; electrical analogues for water moement through the soil-plant-atmpsphere continuum; leaf anatomy and leaf elasticity; stomata and measurement of somatal resistance; solar radiation, black bodies, heat budget, and radiation balance; measurement of canopy temperature with infrared thermometers; stress-degree-day concept and crop-water-stress index; potential evapotranspiration; water and yield.
Thesagro:  Solo.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS12371 - 1ADDLV - PP631.4K59p2006.00105
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoPARMA, M. L. G.; BESSA, M. F.; PARADELO, L. de L.; CERQUEIRA, A. F. L. W.; RODARTE, M. P.; RIBEIRO, J. B. Caracterização molecular de bactérias ácido láticas de amostras de queijos artesanais de diferentes regiões do estado de Minas Gerais. In: CONGRESSO NACIONAL DE LATICÍNIOS, 32., 2019, Juiz de Fora. Resumos... Belo Horizonte: EPAMIG, 2019. p. 111.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional