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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sul. |
Data corrente: |
21/02/2014 |
Data da última atualização: |
21/02/2014 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
KIPPER, D.; NALERIO, E. S.; GIONGO, C.; CARDOSO, F. F. |
Afiliação: |
Djenifer Kipper; ELEN SILVEIRA NALERIO, CPPSUL; CITIELI GIONGO, CPPSUL; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL. |
Título: |
Análise sensorial mediante teste triangular da carne de bovinos submetidos a diferentes sistemas de terminação. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: SALÃO INTERNACIONAL DE ENSINO, EXTENSÃO E PESQUISA, 5., 2013, Bagé. Discussão, participação e cidadania: anais. Bagé: Unipampa, 2013. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
SIEPE. |
Thesagro: |
Carne. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/97947/1/Kipper-ANALISE.pdf
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Marc: |
LEADER 00597nam a2200157 a 4500 001 1980888 005 2014-02-21 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aKIPPER, D. 245 $aAnálise sensorial mediante teste triangular da carne de bovinos submetidos a diferentes sistemas de terminação.$h[electronic resource] 260 $aIn: SALÃO INTERNACIONAL DE ENSINO, EXTENSÃO E PESQUISA, 5., 2013, Bagé. Discussão, participação e cidadania: anais. Bagé: Unipampa$c2013 500 $aSIEPE. 650 $aCarne 700 1 $aNALERIO, E. S. 700 1 $aGIONGO, C. 700 1 $aCARDOSO, F. F.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
02/06/2023 |
Data da última atualização: |
14/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
SILVA, I. C. V.; SILVA, K. J. D. e; HASHIMOTO, J. M.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; GALDEANO, M. C.; ROCHA, M. de M. |
Afiliação: |
IZABEL CRISTINA VERAS SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUÍ; KAESEL JACKSON DAMASCENO E SILVA, CPAMN; JORGE MINORU HASHIMOTO, CPAMN; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN. |
Título: |
Effect of different processing conditions to obtain expanded extruded based on cowpea. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Food Technology, v. 26, e2022052, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/1981-6723.05222 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cowpea is grown mainly in regions with a hot semi-arid climate, where other pulses do not develop satisfactorily. It is the 4th most produced pulse in the world, thus supplying the domestic and export markets. Following the trends of the food products market, a study was carried out to identify the best condition of the extrusion process, to transform these nutritious grains into quality expanded products and ready for consumption. The grains were decorticated and transformed into cotyledon flour. |
Palavras-Chave: |
Dureza; Expansão; Extrusão termoplástica. |
Thesagro: |
Absorção; Solubilidade; Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154181/1/EffectDifferentProcessingConditionsExpandedExtrudedCowpeaBJFT2023.pdf
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Marc: |
LEADER 01341naa a2200277 a 4500 001 2154181 005 2023-06-14 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/1981-6723.05222$2DOI 100 1 $aSILVA, I. C. V. 245 $aEffect of different processing conditions to obtain expanded extruded based on cowpea.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aCowpea is grown mainly in regions with a hot semi-arid climate, where other pulses do not develop satisfactorily. It is the 4th most produced pulse in the world, thus supplying the domestic and export markets. Following the trends of the food products market, a study was carried out to identify the best condition of the extrusion process, to transform these nutritious grains into quality expanded products and ready for consumption. The grains were decorticated and transformed into cotyledon flour. 650 $aAbsorção 650 $aSolubilidade 650 $aVigna Unguiculata 653 $aDureza 653 $aExpansão 653 $aExtrusão termoplástica 700 1 $aSILVA, K. J. D. e 700 1 $aHASHIMOTO, J. M. 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. de 700 1 $aASCHERI, J. L. R. 700 1 $aGALDEANO, M. C. 700 1 $aROCHA, M. de M. 773 $tBrazilian Journal of Food Technology$gv. 26, e2022052, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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