Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.
Data corrente:  01/11/1995
Data da última atualização:  01/11/1995
Autoria:  CHOI, P. S.; SOH, W. Y.; KIM, Y. S.; YOO, O. J.; LIU, J. R.
Título:  Genetic transformation and plant regeneration of watermelon using Agrobacterium tumefaciens.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  Plant Cell Reports, v.13, n.6, p.344-348, 1994.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Adventitious shoots formed on the proximal cut edges of different cotyledonary explants of watermelon [Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. & Nakai; cvs. Sweet Gem and Gold Medal] cultured on Murashige and Skoog's (MS) medium with 1 mgl-1 6-benzyladenine (BA). Light (16-h photoperiod, about 7 Wm-2 cool-white fluorescent lamps) was essential for shoot formation. To obtain transformed plants, cotyledonary explants of "Sweet Gem" were cocultured with Agrobacterium tumefaciens LBA4404, a disarmed strain harboring a binary vector pBI121 carrying the CaMV 35S promoter-belta-glucuronidase (GUS) gene fusion used as a reporter gene and NOS promoter-neomycin phosphotransferase gene as a positive selection marker, for 48h on MS medium with 1 mgl-1 BA and 200 uM beta-hydroxyacetosyringone. After 48h of culture, explants were transferred to medium with 1 mgl-1 BA, 250 mgl-1 carbenicillin, and 100 mgl-1 kanamycin and cultured in the light. Adventitious shoots formed on the explants after 4 weeks of culture. When subjected to GUS histochemical assay, young leaves obtained from the shoots showed a positive response at a frequency of up to 16%. Preculturing cotyledonary explants on MS medium with 1 mgl-1 BA for 5d enhanced the competence of the cells to be transformed by Agrobacterium Southern blot analysis confirmed that the GUS gene was incorporated into the genomic DNA of the GUS-positive regenerants. The transformed plants were grown to maturity.
Palavras-Chave:  Melhoramento genetico; Watermelon.
Thesagro:  Agrobacterium Tumefaciens; Melancia.
Thesaurus Nal:  genetic transformation.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba (CPAMN-UEPP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN-UEPP4370 - 1ADPSP - --1995.00158
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 5
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoXIMENES, E.; FARINAS, C. S.; KIM, Y.; LADISCH, M. R. Hydrothermal pretreatment of lignocellulosic biomass for bioethanol production. In: Hector A. Ruiz; Heather L. Trajano; Mette H. Thomsen. (Org.). Hydrothermal Processing in Biorefineries - Production of Bioethanol and High Added-Value Compounds of Second and Third Generation Biomass. 181-206
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoSHON, K.; KIM, Y.; COLNAGO, L. A.; OPELLA, S. J. NMR studies of the structure and dynamics of membrane bound bacteriophage Pf1 coat protein. Science, Washington, v.252, p.1303-1305, may 31, 1991.
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoLADISCH, M. R.; XIMENES, E.; FARINAS, C. S.; KIM, Y.; KO, J. K.; KREKE, T. Mechanisms of Lignin Derived Inhibition in Hydrolysis of Pretreated Biomass at Low Enzyme Loadings. In: SYMPOSIUM ON BIOTECHNOLOGY FOR FUELS AND CHEMICALS, 38., 2016, Baltimore. Papers. [S. l.: s. n.], 2016. P. 12-1.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoHONG, J.; KIM, D.; CHO, K.; SA, S.; CHOI, S.; KIM, Y.; PARK, J.; SCHMIDT, G. S.; DAVIS, M. E.; CHUNG, H. Effects of genetic variants for the swine FABP3, HMGA1, MC4R, IGF2, and FABP4 genes on fatty acid composition. Meat Science, v. 110, p. 46-51, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoHENGGE, N.; KIM, D.; MOSIER, N. S.; KIM, Y.; XIMENES, E.; LADISCH, M. R.; CUNHA, F.; BADINO, A. C.; FARINAS, C. S. Liquefaction of lignocellulose. In: AICHE ANNUAL MEETING, 2016. Abstracts... [S. l.: s. n.], 2016. n. 474787.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 5
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional