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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  02/12/2004
Data da última atualização:  02/12/2004
Autoria:  REEVES, M.; FULKERSON, W. J.; KELLAWAY, R. C.
Título:  Forage quality of kikuyu (Pennisetum clandestinum): the effect of time of defoliation and nitrogen fertiliser application and in comparison with perennial ryegrass (Lolium perenne).
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Agricultural Research, Melbourne, v. 47, n. 8, p. 1349-1359, 1996.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study, conducted on the north coast of New South Wales, determined the optimal time to defoliate kikuyu (Pennisetum clandestinum Hochst ex chiov.) in terms of pasture quality in relation to the number of leaves per tiller. It also compared the quality of well-managed kikuyu grass and ryegrass (Lolium perenne L.) pasture to determine the nutrients in kikuyu likely to limit milk production. The crude protein (CP), P, and K concentrations of individual leaves declined; Ca and Mg increasedi and Na leveIs remained constant with increasing age. These changes in individual leaves were reflected in the quality of kikuyu available above the 5-cm stubble height. The proportion of green leaf available above the 5-cm stubble height declined whilst the proportion of stem and dead material increased markedly after 4.5 leaves per tiller had regrown. These changes were reflected in a substantial decline in organic matter digestibility (OMD) and CP of herbage. Between 0900 and 1500 hours, water-soluble carbohydrate (WSC) leveIs in kikuyu above the 5-cm stubble height increased at a rate of 5 g/kg dry matter (DM) per hour, reaching maximum leveIs during the mid afternoon. Kikuyu fertilised at a high rate of N fertiliser contained significantly higher nitrate levels than that receiving moderate levels (3.12 v. 0. 67 g/kg DM, respectively). There was a linear increase in the leveIs of nitrate as the CP of forage exceeded 230 g/kg DM. Kikuyu and ryegrass samples plucked to simulate forage c... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Kikuyu.
Thesagro:  Azevém; Capim Quicuio; Lolium Perenne; Pennisetum Clandestinum.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB31129 - 1ADDSP - --00022786
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Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  13/12/2007
Data da última atualização:  10/08/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  DIAS, C. B.; CARVALHO, J. E. B. de; TRINDADE, A. V.; DIAS, R. C. dos S.; MAIA, I. C. S.; SIVA, M. C. da; BARRETO, A. C.
Afiliação:  Camila Brasil Dias; José Eduardo Borges de Carvalho, CNPMF; Aldo Vilar Trindade, CNPMF; Rosane Cardoso dos Santos Dias; Izabel Cristina Silva Maia; Milene Caldas da Silva; Arlete Côrtes Barreto.
Título:  Atributos microbiológicos do solo sob diferentes manejos em pomar de laranja 'Pêra'.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 31., 2007, Gramado. Conquistas e desafios da ciência do solo brasileira. Porto Alegre: SBCS, 2007.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Objetivou-se no presente trabalho, avaliar a dinâmica do carbono e respiração basal da biomassa microbiana do solo (BMS-C), num plantio de laranja Pêra, submetido a diferentes sistemas de manejos do solo, no município de Cruz das Almas-BA. Foram retiradas amostras das camadas de solo nas profundidades 0-10 e 10-30cm na linha e entrelinha, no mês de fevereiro (período de verão). Os resultados obtidos mostraram que o uso de subsolagem na linha e feijão de porco na entrelinha não influenciou o carbono da biomassa após seis anos de implemento do manejo.
Palavras-Chave:  Respiração basal.
Thesagro:  Carbono; Solo.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/654158/1/Atributos-microbiologicos-do-solo-sob-diferentes-manejos-em-pomar-de-laranja-Pera.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF23678 - 1UPCAA - DDPublicação digital
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