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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
01/04/1998 |
Data da última atualização: |
19/09/2018 |
Autoria: |
VAN EYS, J. E.; JOHNSON, W. L. |
Título: |
Tree leaves and agricultural by-products as supplements to low quality roughage diets for sheep and goats. |
Ano de publicação: |
1986 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO TÉCNICO-CIENTÍFICA DO PROGRAMA DE APOIO À PESQUISA COLABORATIVA DE PEQUENOS RUMINANTES, 1., 1986, Sobral. Caprinos e ovinos no Nordeste do Brasil: anais. Sobral: EMBRAPA-CNPC: SR-CRSP, 1986. p. 243-257. (EMBRAPA-CNPC. Documentos, 6). |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract - Tree leaves and certain crop by-products can play an important role in improving the utilization of dlets based on high fiber materials. This paper reviews limitations in the use of such forages as dietary supplements and research on their effect on the utilization of the hasal diet. In general, their use is feasible and economicai under small farm coriditions. Anti-quality factors may restrict the level at which they can be fed as supplements; however, such restricted leveis are generally higher than the leveis which result itt maximum utiliza.tion of the basal diet and ar the sane time give satisfactory animal performance. When used as supplements to green tropical grasses, leguminous tree leaves do nor suba tantial ly improve the digestibility of ceil wail fiber. Uowever, digestibility may be iinproved when the basal diet consists of poor quality fibrous feeds. Use of forage suppleinents usually decreases the lntake of the hasal diet hut increases total dry matter intake; however, at very low leveis of supplementation, the basal diet intake may remaIn constant or even increase. The main benefit of forage suppiements seens to be attrtbutable to their superior protein quality; even when the basal diet seems adequate in crude protein, forage supplements can improve the efficiency of microb[al protein production and increase the supply of protein to the srnall intestine.
[A folhagem de árvores e subprodutos de culturas como suplementos em dietas fibrosas de baixa qualidade para ovinos e caprinos].
Resumo - A folhagem de arvores e certos subprodutos de culturas podem contribuir para melhorar a utilizacao das dietas baseadas em forragem de baixa qualidade para os cordeiros e cabritos em crescimento. Neste trabalho se discute as limitacoes ao uso dos suplementos forrageiros, e seu efeito na utilizacao da dieta base. Nas condicoes de pequenos produtores o uso de suplementos forrageiros e bem factivel. Alguns componentes anti-qualitativos podem limitar o nivel de uso como suplemento, entretanto, estes limites geralmente sao maiores que os niveis que resultam em utilizacao maxima da dieta base com um comportamento adequado dos animais. Quando a dieta base consiste de gramineas tropicais verdes, a folhagem de arvores nao melhora a digestibilidade das paredes celulares, mas, no caso duma dieta base de muito baixa qualidade, a digestibilidade sim, pode ser melhorada. Com a suplementacao, o consumo da dieta base sofre um decrescimo, mas o consumo total aumenta. Entretanto quando o suplemento e oferecido a um nivel muito baixo, o consumo da dieta base ou nao muda ou aumenta pouco. O principal beneficio da suplementacao se manifesta no grau de utilizacao da dieta base, devido a melhor qualidade da proteina. Ainda nos casos onde o nivel de proteina parece adequado, os suplementos forrageiros podem melhorar a eficiencia da producao de proteina microbiana e assim aumentar o aporte de proteina ao duodeno. MenosAbstract - Tree leaves and certain crop by-products can play an important role in improving the utilization of dlets based on high fiber materials. This paper reviews limitations in the use of such forages as dietary supplements and research on their effect on the utilization of the hasal diet. In general, their use is feasible and economicai under small farm coriditions. Anti-quality factors may restrict the level at which they can be fed as supplements; however, such restricted leveis are generally higher than the leveis which result itt maximum utiliza.tion of the basal diet and ar the sane time give satisfactory animal performance. When used as supplements to green tropical grasses, leguminous tree leaves do nor suba tantial ly improve the digestibility of ceil wail fiber. Uowever, digestibility may be iinproved when the basal diet consists of poor quality fibrous feeds. Use of forage suppleinents usually decreases the lntake of the hasal diet hut increases total dry matter intake; however, at very low leveis of supplementation, the basal diet intake may remaIn constant or even increase. The main benefit of forage suppiements seens to be attrtbutable to their superior protein quality; even when the basal diet seems adequate in crude protein, forage supplements can improve the efficiency of microb[al protein production and increase the supply of protein to the srnall intestine.
[A folhagem de árvores e subprodutos de culturas como suplementos em dietas fibrosas de ba... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Brasil; Goat; Nordeste; Northeast; Suplementacao; Supplementation. |
Thesagro: |
Caprino; Dieta; Ovino. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; diet; sheep. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 03860naa a2200277 a 4500 001 1514923 005 2018-09-19 008 1986 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aVAN EYS, J. E. 245 $aTree leaves and agricultural by-products as supplements to low quality roughage diets for sheep and goats. 260 $c1986 520 $aAbstract - Tree leaves and certain crop by-products can play an important role in improving the utilization of dlets based on high fiber materials. This paper reviews limitations in the use of such forages as dietary supplements and research on their effect on the utilization of the hasal diet. In general, their use is feasible and economicai under small farm coriditions. Anti-quality factors may restrict the level at which they can be fed as supplements; however, such restricted leveis are generally higher than the leveis which result itt maximum utiliza.tion of the basal diet and ar the sane time give satisfactory animal performance. When used as supplements to green tropical grasses, leguminous tree leaves do nor suba tantial ly improve the digestibility of ceil wail fiber. Uowever, digestibility may be iinproved when the basal diet consists of poor quality fibrous feeds. Use of forage suppleinents usually decreases the lntake of the hasal diet hut increases total dry matter intake; however, at very low leveis of supplementation, the basal diet intake may remaIn constant or even increase. The main benefit of forage suppiements seens to be attrtbutable to their superior protein quality; even when the basal diet seems adequate in crude protein, forage supplements can improve the efficiency of microb[al protein production and increase the supply of protein to the srnall intestine. [A folhagem de árvores e subprodutos de culturas como suplementos em dietas fibrosas de baixa qualidade para ovinos e caprinos]. Resumo - A folhagem de arvores e certos subprodutos de culturas podem contribuir para melhorar a utilizacao das dietas baseadas em forragem de baixa qualidade para os cordeiros e cabritos em crescimento. Neste trabalho se discute as limitacoes ao uso dos suplementos forrageiros, e seu efeito na utilizacao da dieta base. Nas condicoes de pequenos produtores o uso de suplementos forrageiros e bem factivel. Alguns componentes anti-qualitativos podem limitar o nivel de uso como suplemento, entretanto, estes limites geralmente sao maiores que os niveis que resultam em utilizacao maxima da dieta base com um comportamento adequado dos animais. Quando a dieta base consiste de gramineas tropicais verdes, a folhagem de arvores nao melhora a digestibilidade das paredes celulares, mas, no caso duma dieta base de muito baixa qualidade, a digestibilidade sim, pode ser melhorada. Com a suplementacao, o consumo da dieta base sofre um decrescimo, mas o consumo total aumenta. Entretanto quando o suplemento e oferecido a um nivel muito baixo, o consumo da dieta base ou nao muda ou aumenta pouco. O principal beneficio da suplementacao se manifesta no grau de utilizacao da dieta base, devido a melhor qualidade da proteina. Ainda nos casos onde o nivel de proteina parece adequado, os suplementos forrageiros podem melhorar a eficiencia da producao de proteina microbiana e assim aumentar o aporte de proteina ao duodeno. 650 $aBrazil 650 $adiet 650 $asheep 650 $aCaprino 650 $aDieta 650 $aOvino 653 $aBrasil 653 $aGoat 653 $aNordeste 653 $aNortheast 653 $aSuplementacao 653 $aSupplementation 700 1 $aJOHNSON, W. L. 773 $tIn: REUNIÃO TÉCNICO-CIENTÍFICA DO PROGRAMA DE APOIO À PESQUISA COLABORATIVA DE PEQUENOS RUMINANTES, 1., 1986, Sobral. Caprinos e ovinos no Nordeste do Brasil: anais. Sobral: EMBRAPA-CNPC: SR-CRSP, 1986. p. 243-257. (EMBRAPA-CNPC. Documentos, 6).
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
24/05/2016 |
Data da última atualização: |
06/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BRITO, T. M.; ARAÚJO, A. R.; ROGERIO, M. C. P.; RODRIGUEZ, N. M.; BORGES, I.; MOTA, C. M.; POMPEU, R. C. F. F.; FERNANDES, F. E. P. |
Afiliação: |
Tiberyo Mendes Brito, Graduação - Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brasil; Alexandre Ribeiro Araújo, UVA - Sobral, CE, Brasil; MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC; Norberto Mario Rodriguez, UFMG - Belo Horizonte, MG, Brasil; Iran Borges, UFMG - Belo Horizonte, MG, Brasil; Carlos Mikael Mota, UVA - Sobral, CE, Brasil; ROBERTO CLAUDIO FERNANDES F POMPEU, CNPC; FRANCISCO EDEN PAIVA FERNANDES, CNPC. |
Título: |
Degradabilidade in situ da jurema Preta (Mimosa tenuiflora) oriunda de caatinga raleada e enriquecida. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 10., 2015, Teresina. [Anais...]. Teresina: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2015. 3 f. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Resumo: Objetivou-se avaliar a degradação in situ da Jurema preta. Foram estimados os valores da degradação potencial e efetiva da matéria seca, proteína bruta e fibra em detergente neutro. A jurema preta apresenta bom potencial de degradação para matéria seca e fibra em detergente neutro, já para a proteína bruta, parece haver necessidade de ação enzimática pós rúmen para que seja melhor aproveitada. [In situ degradability of jurema preta (Mimosa tenuiflora) in thinned and enriched caatinga rangelands]. Abstract: We aimed with this manuscript to present the evaluation of in situ degradability of Jurema preta in thinned and enriched caatinga. Were estimated the potential and effective degradation of dry matter, crude protein and neutral detergent fiber. The jurema preta shrubs have good potential to dry matter and neutral detergent fiber degradation, but to crude protein, to maximize their harnessing the post rumen digestion is needed. |
Palavras-Chave: |
Degradação ruminal; Feed legumes; Rumen degradability; Semiárido. |
Thesagro: |
Alimento para animal; Caatinga; Jurema Preta; Leguminosa forrageira; Nutriente; Rúmen; Vegetação nativa. |
Thesaurus NAL: |
Mimosa tenuiflora; Nutrients. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/143327/1/cnpc-2015-Degradabilidade-in-situ-de-jurema.pdf
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Marc: |
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