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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  09/02/1998
Data da última atualização:  06/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  JOHNSON, W. L.; BARROS, N. N.; OLIVEIRA, E. R. de; SIMPLICIO, A. A.; RIERA, G. S.
Afiliação:  Department of Animal Science, Box 7621, North Carolina State University, Raleigh NC 27695-7621, U.S.A.; NELSON NOGUEIRA BARROS, CNPC; EDERLON RIBEIRO DE OLIVEIRA, CNPC; AUTRINO ALVES SIMPLÍCIO, CNPC; GERARDO SIMÓN RIERA, Department of Animal Science, Utah State University, Logan, UT 84322, United States.
Título:  Dietary energy levels and age and weight at puberty in Morada Nova ewe-lambs, in Northeast Brazil.
Ano de publicação:  1988
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, v. 1, n. 1 , p. 67-72, Mar. 1988.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/0921-4488(88)90045-4
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Tropical hair sheep of the Morada Nova breed were utilized to study the effect of energy intake on age and weight at puberty. Twenty-four ewe-lambs, 140 ± 1.2 days of age and weighing 12.5 ± 0.25 kg, were assigned to receive 50, 200, 350 or 500 g of maize grain per day (T1, 2, 3 and 4, respectively) along with 150 g of cottonseed cake and a ground maize stover/maize cob mixture ad libitum. Between the beginning of the experiment and first estrus, one lamb was removed from T3 and one from T4 due to rumen disorders. Also, one lamb from T1 was eliminated for reasons not related to experimental treatments. The remaining 21 lambs gained weight at rates of 42 ± 6, 49 ± 5,60 ± 8 and 74 ± 9 gd-1 for T1, 2, 3 and 4, respectively. First estrus, detected by vasectomized teaser rams, was displayed at 283 ± 13, 294 ± 15, 310 ± 16 and 266 ± 16 days of age and 19.1 ± 1.2, 20.6 ± 1.2, 23.4 ± 2.0 and 20.8 ± 1.4 kg of weight for the four treatment groups. Treatment differences were not significant (P > 0.05) for age or weight at first estrus. Performance of Morada Nova ewe-lambs in this experiment indicates that animals fed during their growth phase to reach 18-22 kg by 260-320 days of age, will then display first estrus if exposed to a ram; and that, assuming a weaning age and weight equivalent to the conditions of this experiment, these pubertal age/weight combinations can be attained with a post-weaning feeding regime that allows a daily intake of at least 62 g DM per W (kg)0.75.... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brasil; Consumo energético; Growth; Nordeste; Northeast; Puberdade; Raça Morada Nova.
Thesagro:  Consumo; Crescimento; Ganho de peso; Maturidade sexual; Ovino.
Thesaurus Nal:  Age; Body weight; Brazil; energy intake; Feed intake; Lambs; liveweight gain; puberty; Sexual maturity; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC1110 - 1UPCAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  10/12/2015
Data da última atualização:  10/12/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BRUNES, L. C.; MAGNABOSCO, C. U.; LOPES, F. B.; COSTA, M. F. O. e; MAMEDE, M. M. S.
Afiliação:  LUDMILLA COSTA BRUNES, estagiária CNPAF; CLAUDIO DE ULHOA MAGNABOSCO, CPAC; FERNANDO BRITO LOPES, pós-doutorando CNPAF; MARCOS FERNANDO OLIVEIRA E COSTA, CNPAF; MARIANA MARCIA SANTOS MAMEDE, doutoranda UFG.
Título:  Variabilidade genética nos testes de desempenho de touros jovens conduzidos na Embrapa Arroz e Feijão.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 8., 2014, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2014.
Páginas:  p. 85.
Série:  (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 306).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Objetivou-se com este trabalho avaliar a relação entre valores genéticos aditivos dos touros participantes das provas e os valores genéticos aditivos médios de suas respectivas progênies.
Thesagro:  Melhoramento genético animal; Touro; Variação genética.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/135315/1/p85.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF33841 - 1UPCRA - DD20142014
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